Társoldalunk:

Marko Nikolics: Este azért bevágunk két sört!

2018.11.08. 21:40

A MOL Vidi fantasztikus teljesítménnyel 1-0-ra legyőzte a görög PAOK Szalonikit az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, ezzel jelenleg továbbjutást érő helyen áll. Érthető, hogy az érintettek már-már eufórikus állapotban nyilatkoztak a mérkőzés után.

A MOL Vidi és a magyar bajnok védője, Fiola Attila rögtön a lefújás után értékelt a Sport TV-nek:

Mindenki nagyon jól játszott, le a kalappal a csapat és a közönség előtt! Nagyszerűen védekeztünk és jól kontráztunk, megérdemeltük a három pontot. Az első 15 perc nagyon nehéz volt, személy szerint nagyon elfáradtam, de mindenki akarta ezt a sikert. Szerencsére most jön egy kis pihenő, vasárnap pedig a következő mérkőzés.

Paulo Vinícius a remek védőmunka mellett egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez:
„Megérdemeltük a győzelmet, a BATE ellen hiába küzdöttünk, ezért most szerettük volna kiszolgálni a nézőket. Nem jellemző egy középhátvédre, hogy gólpasszt ad, de ez mutatja, hogy ilyen jó nálunk a csapatmunka. Mindenki kitette a lelkét a pályára, a mester pedig remekül felkészített minket, tudtuk, hogy az ellentámadásokból meglesznek a lehetőségeink. Nagyot javultak az esélyeink, hogy két győzelmet arattunk egy közvetlen rivális ellen, most ennek örülünk, aztán foglalkozunk a továbbiakkal.”

A győztes gól szerzője, Georgi Milanov hihetetlenül boldog volt a mérkőzés után:
„Köszönöm az elképesztő támogatást, amit kaptunk este. Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, de az első és a második félidőt is okosan játszottuk le. Kihasználtuk a helyzetünket, és nagyon boldog vagyok, hogy ez nekem sikerült. A második félidő elején kaptam egy rúgást, azért kellett lecserélni, de inkább játsszon helyettem egy 100%-os játékos, én így is kimondhatatlanul boldog vagyok. Van még két meccsünk, egy a BATE ellen, ami döntővel ér fel.”

A Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics szerint bebizonyosodott, hogy a görögországi győzelem sem volt véletlen:
„Taktikailag tökéletesen játszottunk, a játékosok megérdemlik a gratulációt. Nem is emlékszem komolyabb PAOK-helyzetre. A végén volt egy kis kavarodás a tizenhatosunk környékén, de azt sem nevezném annak. Nagyon büszke vagyok a csapatra, továbbra is versenyben vagyunk Európában. Második helyen állunk, de még nem jutottunk tovább. Bizonyítottuk, hogy az első PAOK elleni győzelmünk sem véletlen volt. Saját magunkra figyelünk, próbálunk koncentráltak lenni, és folytatni tovább. Mondjuk este lehet, hogy bevágunk két sört, viszont egyelőre csak a Mezőkövesd elleni bajnokira fókuszálunk.

– értékelt a szerb szakember a Sport TV-nek.