CR bombagólt lőtt, a United fordított, Kassai kínosat bakizott

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after opening the scoring during the UEFA Champions League group H football match Juventus vs Manchester United at the Allianz stadium in Turin on November 7, 2018. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzte a Juventust a Bajnokok Ligája H csoportjának rangadóján Torinóban. Kassai Viktor a világ legröhejesebb tizenegyesét fújta be a Manchester City-Sahtar Donyeck meccsen. A Real Madrid kezd kikászálódni a gödörből, amit a Plzennek lőtt ötös bizonyít.

Két hete az olaszok Paulo Dybala góljával 1-0-ra verték a Manchester Unitedet az Old Traffordon, így egy újabb győzelem már a biztos csoportelsőséget jelentette volna a számukra. Az angoloknak létfontosságú volt a pontszerzés, mivel a 7 órási meccsen a Valencia legyőzte a svájci Young Boyst, és feljött a második helyre.

A manchesteri találkozóval ellentétben Massimiliano Allegri kihagyta a csapatból Joao Cancelót és Blaise Matuidit, akiket Mattia De Sciglio és Sami Khedira helyettesített. A túloldalt José Mourinho a remek formában lévő Anthony Martial kivételével a teljes támadóalakzatot lecserélte.

Ronaldo, vele szemben Chris Smalling Forrás: AFP/Isabella Bonotto

Alapvetően mindkét csapatnak jó volt az iksz, és ez sajnos meglátszott a hozzáálláson is. A United ezúttal nem állt be bekkelni, de a támadásokból hiányzott az ötlet, a váratlanság. A labdát csak ritkán sikerült bejuttatni a Juve tizenhatosán belülre, és akkor sem alakult ki semmilyen veszély Wojciech Szczesny kapuja előtt. A hazaiaknak volt néhány lendületes megindulása, ami lövéssel ért véget, de ezeket rendszerint blokkolták a védők.

Az első nagy lehetőségé a 33. percben adódott, amikor Juan Cuadrado lövése Nemanja Maticról a kapura vágódott - David De Gea még időben leért, és kiütötte a labdát. Egy perccel később Cristiano Ronaldo jobb oldali beadására Khedira érkezett középen teljesen üresen, a német középpályás megcélozta a jobb alsó sarkot, ám néhány centivel célt tévesztett, és csak a kapufát találta el.

A második félidő egy-egy nagy helyzettel indult. A Unitednél Martial tekert a kapu mellé, a Juvénál Dybala lőtte telibe a felső lécet. A meccs ezután eseménytelenül csordogált, majd a semmiből a BL-ben április 11. óta gólképtelen Ronaldo egy óriási góllal megszerezte a vezetést a Juvénak.

A gól után fellazult a United védelme, a Juve viszont elkönnyelműsködte a helyzeteket. Miralem Pjanicnak több ígéretes próbálkozása is volt, Cuadrado pedig a tizenegyespont környékéről bombázott csúnyán fölé. A kihagyott helyzetek csúnyán megbosszulták magukat, a United ugyanis az utolsó négy (!) percben Juan Mata szabadrúgás- és Alex Sandro öngóljával megfordította a meccset. A vége lehetett volna 3-1 is, de a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Marcus Rashford ajtó-ablak ziccerben belerúgta a labdát Szczesny-be.

A Juventus maradt csoportelső, de matematikailag még nem jutott tovább. A United jelenleg második, és két ponttal előzi a Valenciát.

Összefoglaló itt.

Kassai bakija

A másik manchesteri csapat, a City hazai pályán 6-0-ra győzött az ukrán Sahtar Donyeck ellen. A második gólt Gabriel Jesús szerezte tizenegyesből, amit Kassai Viktor ítélt meg, méghozzá ezért:

Ezen nincs mit magyarázni, elsőre is teljesen nyilvánvaló, hogy Raheem Sterling - aki egyébként szintén betalált - a földbe rúgott, a védő még csak a közelében sem volt. A magyar játékvezetőnek nem ez volt az első kínos bakija a BL-ben, 2017 tavaszán a Real Madrid-Bayern München elődöntő visszavágót fújta el nagyon csúnyán.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, szerda
CSZKA Moszkva-Roma 1-2
Valencia-Young Boys 3-1
Bayern München-AEK Athén 2-0
Benfica-Ajax 1-1
Juventus-Manchester United 1-2
Lyon-Hoffenheim 2-2
Manchester City-Sahtar Donyeck 6-0
Plzen-Real Madrid 0-5

1. félidő
12Nemanja Matic
2. félidő
90Juan Cuadrado
90Leonardo Bonucci
90Anthony Martial
86Juan Mata
83Mattia De Sciglio
79Ander Herrera
79Alexis Sanchez
75Paulo Dybala
75Ander Herrera
70Jesse Lingard
65Cristiano Ronaldo
65Leonardo Bonucci
61Sami Khedira
55Alex Sandro
Összeállítások
Juventus4-4-2
Manchester United4-3-3
Football Pálya
1
Wojciech
Szczesny
2
Mattia
De Sciglio
19
Leonardo
Bonucci
3
Giorgio
Chiellini
12
Alex
Sandro
16
Juan
Cuadrado
6
Sami
Khedira
5
Miralem
Pjanic
30
Rodrigo
Bentancur
10
Paulo
Dybala
7
Cristiano
Ronaldo
1
David
De Gea
18
Ashley
Young
12
Chris
Smalling
2
Victor
Nilsson Lindeloef
23
Luke
Shaw
21
Ander
Herrera
31
Nemanja
Matic
6
Paul
Pogba
14
Jesse
Lingard
7
Alexis
Sanchez
11
Anthony
Martial

Juventus

Kezdők
1Wojciech Szczesny
2Mattia De Sciglio
83
19Leonardo Bonucci
90
65
3Giorgio Chiellini
12Alex Sandro
55
16Juan Cuadrado
90
6Sami Khedira
61
5Miralem Pjanic
30Rodrigo Bentancur
10Paulo Dybala
75
7Cristiano Ronaldo
65
23Emre Can
37Leonardo Spinazzola
18Moise Kean
22Mattia Perin
4Medhi Benatia
14Blaise Matuidi
15Andrea Barzagli
17Mario Mandzukic
20Joao Cancelo
24Daniele Rugani
Cserék

Manchester United

Kezdők
1David De Gea
18Ashley Young
12Chris Smalling
2Victor Nilsson Lindeloef
23Luke Shaw
21Ander Herrera
79
75
31Nemanja Matic
12
6Paul Pogba
14Jesse Lingard
70
7Alexis Sanchez
79
11Anthony Martial
90
22Sergio Romero
3Eric Bailly
8Juan Mata
86
10Marcus Rashford
17Fred
27Marouane Fellaini
36Matteo Darmian
Cserék