Ibra: Képzeljék, mi lett volna, ha 25 évesen igazolok a Premier League-be

TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL BUST JOY OPEN ARMS HEADSHOT
Manchester United's Swedish striker Zlatan Ibrahimovic celebrates with the trophy on the pitch after their victory in the English League Cup final football match between Manchester United and Southampton at Wembley stadium in north London on February 26, 2017. - Zlatan Ibrahimovic sealed the first major silverware of Jose Mourinho's Manchester United reign and broke Southampton's hearts as the Swedish star's late goal clinched a dramatic 3-2 victory in Sunday's League Cup final. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic nem a szerénységéről híres, és a FourFourTwo angol nyelvű kiadásának adott interjúban újra megvillantotta gigantikus egóját és remek humorát is. 

A svéd válogatott csatár - a nemzeti csapat gólrekordere - 35 éves, azt követően igazolt a Manchester Unitedbe 2016 nyarán, hogy előtte a Bundesliga kivételével valamennyi európai top ligát meghódította: nyert olasz bajnoki címet az AC Milannal (2011) és az Interrel (2007-09 között hármat is), spanyolt a Barcelonával (2010) és négyszer lett első a Ligue1-ben a Paris Saint-Germainnel (2013-2016), ahol búcsújakor a klub történetének legeredményesebb gólszerzője volt. Ezután jött a nem éppen története legfényesebb időszakát élő MU, ahol a legtöbb újságíró fanyalogva fogadta a svédet, mondván, nem fogja bírni az iramot.

"Sokan mondták, hogy nem kellene Angliába igazolnom, mert biztosan bele fogok bukni, és majd folyton csak azt fogom hallani, hogy mégsem vagyok elég jó.

– mondta Ibra.

Jött, látott, győzött Forrás: AFP/Ian Kington

Ibrahimovic ugyanakkor gyorsan megszerette a PL-t, és gyorsan kivívta magának a tiszteletet, bár magától a bajnokság színvonalától nem volt elájulva.

"Szerettem a Premier League-t. Motivált, és izgalmasnak találtam.

Ugyanakkor vitathatatlan, hogy az iram óriási. Hiába vagy a legjobb, ha nem tudod tartani az iramot, nem lehetsz sikeres."

Őt ez a veszély nem fenyegette, 28 góljával a csapat legeredményesebb játékosa lett, Ligakupát és Community Shieldet nyert a csapattal, és a negyeddöntőben szerzett súlyos sérüléséig a később Európa-ligát nyerő csapatnak is alapembere volt. Éppen ezért talán nem is akkora nagyképűség, amit mond, mint amekkorának első olvasatra tűnik:

"Amikor Angliában voltam, mindig azt mondtam, hogy

Na, az egy egészen más történet lett volna. Azt mondták, hogy már csak kerekesszékben tudok felmenni a pályára, ehhez képest én ültettem be őket a székbe. Így volt."

Ibrahimovic máig büszke rá, hogy a Manchester United játékosa lehetett, imádta a szurkolókat. A klub súlyos sérülése - a térdében elszakadtak a szalagok - után is szerződést hosszabbított vele, amit végül 2018 tavaszán bontottak föl a felek, hogy a svéd a Los Angeles Galaxy játékosa lehessen – ahol az első meccsén rögtön letette a névjegyét.