A hajrában jöttek a gólok az Inter-Barcán, a PSG ikszelt Nápolyban

fbl Horizontal
Barcelona's Brazilian midfielder Malcom celebrates after opening the scoring during the UEFA Champions League group B football match Inter Milan vs Barcelona on November 6, 2018 at San Siro stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája B csoportjának rangadóján a Barcelona 1-1-es döntetlent játszott az Inter otthonában, és már most biztos, hogy továbbjutott. A Paris Saint-Germain vezetett, de nem tudta legyőzni a Napolit, a Liverpool meglepő veresége miatt azonban még nem kell lemondania a továbbjutásról.

Két hete a Barcelona Lionel Messi nélkül 2-0-ra verte az Intert a Camp Nouban. A kartörést szenvedett argentin múlt szerda óta a csapattal együtt edz, így ő is elutazott Milánóba, de végül még a kispadra sem ült le.

Ernesto Valverde vezetőedző egy helyen változott az összeállításon a barcelonai találkozóhoz képest: Rafinha helyett Dembélé kezdett a támadósorban. Az Internél Nainggolan volt a nagy visszatérő.

Philippe Coutinho tartja a labdát Forrás: AFP/Marco Bertorello

Idegenben is a Barcelonánál volt többet a labda, az Inter védekezett és kontrákra játszott. Az olasz védők között néha hatalmas lyukak tátongtak, amiket jól használtak ki a vendégek: a második percben Dembélé lövésénél kellett nagyot védenie Handanovicnak, majd tíz perccel később a szlovén kapus eladott labdája után Suárez került helyzetbe, de a kísérlete nem sokkal fölé szállt.

Az első nagy Inter lehetőség a 19. percben alakult ki, amikor Perisic középre adását a lendületből érkező Asamoah vágta fölé.

A 22. percben megint az Inter kapuja előtt volt veszély: Alba indította Suárezt, aki a védő szorításában is megtartotta a labdát, az emelése viszont elhullott a kapu mellett. A 30. percben az egy csellel két védőt elfektető Dembélé lőtt jó pozícióból, ám a labda útjába saját csapattársa, Suárez állt bele.

Az első félidő legnagyobb lehetőségét az uruguayi hagyta ki: a 41. percben egy levágódó labdát rúgott azonnal kapura 16-ról, Handanovicnak hatalmas bravúrra volt szüksége a védéshez.

Suárezt találta fejbe a labda Forrás: AFP/Miguel Medina

A Barcelona a második félidőben is támadásban maradt, az 52. percben Coutinho tört be a tizenhatoson belülre és lőtt éles szögből - Handanovicnak megint reflexmozdulattal kellett védenie, de ezúttal annyi könnyebbsége volt, hogy középre ment a lövés.

A 60. percben több dolog is történt néhány pillanat leforgása alatt: előbb Piqué mentett nagyot Icardi elől, majd az ellentámadás végén Rakitic ajtó-ablak helyzetben belerúgta a labdát Handanovicba. A szlovén kapusról levágódó labdára Rakitic még rástartolt, vissza is játszotta, Suárez pedig gólt lőtt, de a játékvezető ítélete szerint már kint volt a labda.

A 65. percben a hazaiak is megvillantak: egy bal oldali beadásra Politano érkezett lendülettel, a fejese azonban mellé ment.

A 81. percben Valverde beküldte az egész szezonban mellőzött brazil Malcomot, aki 1 perc 54 másodperccel a pályára lépése után megszerezte a Barcelona vezető gólját. Viszont nem a győzteset, mert a 87. percben Icardi - szerencsés körülmények között - kiegyenlített.

A Barcelona a döntetlennel biztos továbbjutó, az Internek viszont még lehetnek gondjai, miután a Tottenham hazai pályán 0-1-ről megfordította a PSV elleni mérkőzést.

Összefoglaló itt.

Neymarék ünneplik a vezető gólt Forrás: AFP/Carlo Hermann

A Liverpool meglepő belgrádi veresége miatt nem volt győzelmi kényszerben a PSG a Napoli otthonában és ez a mérkőzésen is meglátszott. A két csapat meglehetősen visszafogottan játszott, az első helyzet a 23. percben alakult ki, ekkor Neymar játszotta meg Mbappét, aki az ötös sarkáról fölé lőtt. Az első félidőből már csak másodpercek voltak vissza, amikor Mbappé elrobogott a bal szélen, egészen az alapvonalig vitte a labdát, onnan pedig a támadással felfutó Bernathoz passzolt, aki közelről, két védővel a nyakán a kapuba lőtt.

A második félidő elejét megnyomta a Napoli, az olasz csapat teljesen beszorította a PSG-t, Buffonnak többször is bravúrral kellett védenie. A 62. percben a veterán kapus Callejónt buktatta a tizenhatoson belül, a Napoli büntetőt kapott, amiből Insigne egyenlített.

A döntetlennel még szorosabbá vált a C csoport, és még a Crvena zvezdának is megvan az esélye, hogy továbbjusson. Jelenleg Napoli, Liverpool, PSG, Crvena a sorrend.

Összefoglaló itt.

Eredmények
Crvena zvezda-Liverpool 2-0
Monaco-Club Brugge 0-4
Atlético Madrid-Dortmund 2-0
Porto-Lokomotív Moszkva 4-1
Inter-Barcelona 1-1
Napoli-PSG 1-1
Schalke-Galatasaray 2-0
Tottenham-PSV 2-1

1. félidő
42Ivan Rakitic
2. félidő
88Ivan Perisic
87Mauro Icardi
85Marcelo Brozovic
84Marcelo Brozovic
83Malcom
81Matteo Politano
81Ousmane Dembele
74Arthur
63Radja Nainggolan
Összeállítások
Internazionale4-2-3-1
Barcelona4-3-3
Football Pálya
1
Samir
Handanovic
2
Sime
Vrsaljko
6
Stefan
de Vrij
37
Milan
Skriniar
18
Kwadwo
Asamoah
8
Matias
Vecino
77
Marcelo
Brozovic
16
Matteo
Politano
14
Radja
Nainggolan
44
Ivan
Perisic
9
Mauro
Icardi
1
Marc-Andre
ter Stegen
20
Sergi
Roberto
3
Gerard
Pique
15
Clement
Lenglet
18
Jordi
Alba
4
Ivan
Rakitic
5
Sergio
Busquets
8
11
Ousmane
Dembele
9
Luis
Suarez
7
Philippe
Coutinho

Internazionale

Kezdők
1Samir Handanovic
2Sime Vrsaljko
6Stefan de Vrij
37Milan Skriniar
18Kwadwo Asamoah
8Matias Vecino
77Marcelo Brozovic
85
84
16Matteo Politano
81
14Radja Nainggolan
63
44Ivan Perisic
88
9Mauro Icardi
87
27Daniele Padelli
10Lautaro Martinez
11Keita Balde
20Borja Valero
23Miranda
33Danilo D'Ambrosio
87Antonio Candreva
Cserék

Barcelona

Kezdők
1Marc-Andre ter Stegen
20Sergi Roberto
3Gerard Pique
15Clement Lenglet
18Jordi Alba
4Ivan Rakitic
42
5Sergio Busquets
8Arthur
74
11Ousmane Dembele
81
9Luis Suarez
7Philippe Coutinho
24Thomas Vermaelen
16Sergi Samper
23Samuel Umtiti
13Jasper Cillessen
2Nelson Semedo
12Rafinha
14Malcom
83
22Arturo Vidal
26Carles Alena
36Juan Brandariz
Cserék