Vágólapra másolva!
Egy héttel azután, hogy a paraguayi bajnokság legfiatalabb játékosaként bemutatkozhatott az élvonalban, Fernando Ovelar, a Cerro Porteno játékosa újabb két rekord mellé írta be a saját nevét.

Fernando Ovelar a hétvégén azzal írta be magát a dél-amerikai ország labdarúgásának történelmébe, hogy 14 év 9 hóna és 28 naposan ő lett a legfiatalabb játékos, aki pályára léphetett a paraguyi El Clásicón, azaz Olimpia–Cerro Porteno rangadón. Előbbi csapat 41 bajnoki címével a legsikeresebb klub az országban, míg utóbbi 32 elsőséggel követi a rangsorban. Luis Zubeldia edző ráadásul kezdőként számított az ifjú támadó középpályásra, aki a 16. percben egy rutinos támadóknak is becsületére váló góllal szerezte meg a vezetést a vendégeknek:

A találkozó végül hangulatos 2-2-es döntetlent hozott két góllal és két piros lappal a ráadás perceiben. Fernando Ovelart az 59. percben cserélte le a Cerro szakvezetője.

Az Olimpia–Cerro Porteno rangadók korrekordere eddig Sergio Díaz volt, aki 16 évesen lőtte az első gólját a derbin, míg a sorban őt követő Juan Iturbe, illetve az 1999 és 2007 között a Bayern Münchenben 238 mérkőzésen 54 gólt szerző Roque Santa Cruz 17 éves volt a nagy napon.