Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 13. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a MOL Vidi FC 4-0-ra nyert Pakson az elképesztő védelmi hibákat hozó találkozón. A Budapest Honvéd könnyedén, 3-0-ra nyert idegenben a Kisvárda otthonában, a Mezőkövesd 2-2-es döntetlent játszott a Debrecennel, a Haladás tovább szenved, ezúttal az Újpesttől kapott ki (0-2), de a Diósgyőr is folytatta a rossz szériáját, most a Puskás Akadémia bizonyult jobbnak (2-1).

Az Európa-liga csoportkörében is szereplő Vidi Pakson lépett pályára, ahol az elmúlt években többször hagyott ott pontokat. A hazai kupafordulót sikerrel vette a két együttes, de a bajnokságban legutóbb a székesfehérváriak csak döntetlenre voltak képesek Kisvárdán, míg a Paks otthon legyőzte a Mezőkövesdet. Erre a találkozóra eredetileg a Vidi pályaválasztása mellett került volna sor, de a paksi stadion lelátóinak munkálatai miatt a jogot felcserélték a csapatok.

Ilyen előzmények után mentek neki a mérkőzésnek az együttesek, amelyen Huszti Szabolcs lerántásért már a második percben sárga lapot kapott. De ez nem zavarta meg a bajnoki címvédőt, amely

a meccs elejétől kezdve többet birtokolta a labdát, majd a 17. percben meg is szerezte a vezetést:

Pátkai Maté passzolt Armin Hodzicnak a tizenhatos vonala közelébe, a támadó visszatette a berohanó Pátkainak, aki az átvételt követően 13 méterről kilőtte a bal alsót.

A videó itt tekinthető meg a gólról.

A bekapott gól után percekkel egyenlíthetett volna a Paks, de Haraszti Zsolt hiába adott be jobbról tökéletesen, Hahn János az ötösön lyukat rúgott. A 24. percben újabb szép támadást vezetett a hazai együttes, de Remili Mohamed beadása után juhász Roland mentett nagyot becsúszva.

A Vidi gyorsan kétgólos előnyhöz jutott Pakson Forrás: MOL Vidi FC

Ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen, a 27. percben már kétgólos volt a Vidi előnye: Georgi Milanov bal oldali beadását követően Báló Tamás nem találta el a labdát az ötös közepén,

Loic Nego köszönte szépen, és a kapust elfektetve lőtt hat méterről az üres kapuba lőtt.

Itt pedig a Vidi második gólja.

A paksi védelem a folytatásban sem állt a helyzet magaslatán, a 34. percben így már hárommal ment a székesfehérvári klub. Huszti szabadrúgás után

Fejes András maradt le Armin Hodzicról, aki három méterről a kapuba lőtt.

A bosnyák játékosnak ez volt az első gólja a Vidiben. A félidő hátralévő részében újabb találat már nem esett, így a Vidi megnyugtató, háromgólos előnyből várhatta a folytatást Pakson.

A második félidő elején sem állt le a Vidi, tovább erőltette a támadásokat, amelynek eredményeképpen

az 55. percben már 0-4-es állást mutatott a paksi eredményjelző.

Hodzic szolgálta ki Pátkai Mátét, aki négy védővel a nyakán is a kapuba lőtt 11 méterről, ezzel végérvényesen lezárva minden fontos kérdést, illetve megszerezve önmaga harmadik találatát.

Itt látható a Vidi negyedk gólja.

A paksi védelem nem működött jól a Vidi ellen Forrás: MOL Vidi FC

A 64. percben kis híján összejött a Vidi ötödik gólja is, de

Boban Nikolov 24 méterről a lécre bombázott,

ez megúszta a Paks. Nem sokkal később újabb ziccert rontott a címvédő, Nego passzát Milanov emelte a kapusba 11 méterről. Az utolsó negyedóra paksi helyzettel kezdődött, de Báló a jobb sarokból épp a kivetődő Kovácsik Ádámot találta el, de a Vidi okosan játszva hozta le ezt az időt, és nagyon simán nyert Pakson négy góllal.

A Vidi tehát a Kisvárda elleni ikszet követően javítani tudott, és az éllovas Ferencváros nyomába eredt, míg a Paks hiába volt jó formában az elmúlt hetekben – a DVSC elleni vereséget leszámítva –, ezúttal nagy pofonba szaladt bele.

1. félidő
38János Hahn
34Armin Hodzic
27Loic Nego
25Attila Fiola
18Máté Pátkai
2. félidő
84Kristóf Papp
83Máté Pátkai
81Attila Fiola
80Andras Fejes
79Tamas Kecskes
78János Hahn
76Georgi Milanov
72Vinicius
56Máté Pátkai
51Mohamed Remili
Összeállítások
Paksi FC4-1-4-1
Fehérvár FC4-3-3
Football Pálya
31
Gergő
Rácz
77
David
Kulcsar
14
Andras
Fejes
5
Zsolt
Gévay
7
Tamas
Balo
21
Kristóf
Papp
10
Zsolt
Haraszti
8
Tamas
Kecskes
26
Lajos
Bertus
16
Mohamed
Remili
9
János
Hahn
74
Ádám
Kovácsik
5
Attila
Fiola
23
Roland
Juhász
22
3
11
Loic
Nego
17
Máté
Pátkai
19
Boban
Nikolov
0
Armin
Hodzic
77
Georgi
Milanov
12
Tomas
Tujvel

Paksi FC

Kezdők
31Gergő Rácz
77David Kulcsar
14Andras Fejes
80
5Zsolt Gévay
7Tamas Balo
21Kristóf Papp
84
10Zsolt Haraszti
8Tamas Kecskes
79
26Lajos Bertus
16Mohamed Remili
51
9János Hahn
78
38
0Gergely Nagy
17Tamas Egerszegi
23Andras Vagi
30János Szabó
39Laszlo Bartha
90Andras Simon
96Bence Lenzsér
Cserék

Fehérvár FC

Kezdők
74Ádám Kovácsik
5Attila Fiola
81
25
23Roland Juhász
22Stopira
3Vinicius
72
11Loic Nego
27
17Máté Pátkai
83
56
18
19Boban Nikolov
0Armin Hodzic
34
77Georgi Milanov
76
12Tomas Tujvel
10István Kovács
13Zsombor Berecz
21Bálint Szabó
25Krisztián Tamás
55Bence Toth
65Szilveszter Hangya
Cserék

Újpesten is kikapott a Haladás

Az Újpest FC hazai pályán 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Szombathelyi Haladás csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában szombaton.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Újpest FC-Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2350 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Balázs B. (71.), Nwobodo (81.)
sárga lap: Onovo (55.), Bojovic (74.), illetve K. Mészáros (56.), Kovács L. (59.), Tamás L. (70.), Gaál B. (75.)
Újpest FC: Pajovic - Balázs B., Bojovic, Ristevski, Burekovic - Sankovic, Onovo - Nwobodo, Zsótér (Szűcs K., 92.), Beridze (Pauljevic, 90.) - Novothny
Haladás: Rózsa - Habovda, Jagodics, Tamás L., Kolcak - K. Mészáros (Bamgboye, 82.), Dausvili (Jancsó, a szünetben), Kovács L., Ofosu (Rácz B., 57.) - Gaál, Priskin

Az első félidőben többnyire az Újpest irányított, de hiába játszott mezőnyfölényben, a beadásaiból nem alakultak ki gólveszélyes helyzetek. A Haladás csak ritkán tudta hosszabb ideig megtartani a labdát a hazai együttes térfelén, ennek ellenére két nagyobb gólszerzési lehetősége is volt: előbb Priskin fejese kerülte el kevéssel az újpesti kaput, majd Habovda lövése után védett nagyot Pajovic.

A második játékrész elején Priskin kis híján megszerezte a vezetést a szombathelyieknek, ám a lövése után a labda a lécről kifelé pattant. A folytatásban ismét az Újpest került fölénybe, ennek pedig a 71. percben lett meg az eredménye:

Beridze szabadrúgása után Balázs Benjámin talált közelről a kapuba. Tíz perccel később egy hazaadás után Rózsa Nwobodóba bombázta a labdát,

amely a támadóról a kapuba pattant, így az Újpest két góllal legyőzte a sereghajtó Haladást.

A szombathelyi csapat sorozatban hatodik vereségét szenvedte el a bajnokságban, ráadásul a legutóbbi négy mérkőzésén gólt sem szerzett, idegenben pedig kilencmeccses nyeretlenségi sorozatban van. Az Újpest hazai pályán immár hat mérkőzés óta veretlen, legutóbbi négy ilyen találkozóján gólt sem kapott.

Sima Honvéd-siker Kisvárdán

A tabellán második Budapest Honvéd sima, 3-0-s győzelmet aratott a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 13. fordulójában.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Kisvárda FC-Budapest Honvéd 0-3 (0-1)
Kisvárda, 2685 néző, v: Solymosi
gólszerzők: Holender (32., 70.), N'Gog (79.)
sárga lap: Sassá (13.), illetve Baráth (45.), Gazdag (67.)
Kisvárda: Minca - Melnik, Beriosz, Vári, Anderson - Lucas, Protic (Mitosevic, 88.) - Gosztonyi (Ilic, 57.), Misic (Milevszkij, 74.), Sassá - Horváth Z.
Honvéd: Gróf - Batik, Kamber, Baráth - Heffler, Gazdag, Hidi, Bamba (Bánó-Szabó, 73.), Kukoc (N'Gog, 60.) - Danilo, Holender

Az első játékrészben a vendégcsapat volt aktívabb támadásban, s ennek köszönhetően egygólos fővárosi vezetéssel vonulhattak el a szünetre a felek. A Kisvárda a bekapott gólig nem sokat mutatott, aztán valamelyest magára talált, de egyenlítenie nem sikerült.

A fordulás után nem változott jelentősen a játék képe, a hazaiak nem jelentettek komoly veszélyt Gróf kapujára,

a félidő derekán pedig egy kontrából a Honvéd megduplázta góljainak számát.

Filip Holender (jobbra) duplázott a Kisvárda ellen Forrás: MTI/Czagány Balázs

A hajrához közeledve egy védelmi hibát kihasználva újra eredményes volt a fővárosi együttes, s végül megérdemelten vitte el a három pontot Kisvárdáról.

Hegedűs szabadrúgásával a PAFC legyőzte a DVTK-t

A Ferencváros után a Diósgyőrt is a középhátvéd Hegedűs János góljával győzte le a Puskás Akadémia hazai pályán szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)
Felcsút, 916 néző, v.: Pintér Cs.
gólszerzők: Arabuli (79.), Hegedűs J. (88.), illetve Tajti M. (81.)
sárga lap: Varga J. (8.), Latifi (38.), Poór (51.), Trajkovski (91.), illetve Tamás M. (45.)
PAFC: Danilovic - Osváth, Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovski - Varga J., Mioc (Kiss T. 74.), Urblík - Latifi (Knezevic 46., helyette Vega 86.), Arabuli
DVTK: Antal B. - Brkovic, Karan, Tamás M. - Sesztakov (Nagy T. 90.), Szabó B., Márkvárt, Tajti M., Juhar - Hasani (Vernes 74.), Mihajlovic (Bacsa 65.)

Az első negyedóra unalmas mezőnyjátéka után a tabella utolsó előtti helyén álló diósgyőriek váltak aktívabbá, de igazán komoly veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A kilencedik helyezett Puskás Akadémia a kapuja elé húzódott és gyors kontratámadásokból próbált helyzeteket kialakítani, kevés sikerrel.

A gól nélküli első félidőt követően jóval lüktetőbbé vált a találkozó, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A DVTK Tajti Mátyás ziccerénél, a felcsútiak Urblík József fejesénél jártak közel a gólhoz.

A 79. percben egy sarokrúgást követően megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia:

Josip Knezevic beadását Hegedűs János fejjel megcsúsztatta, Bacana Arabuli pedig néhány lépésről a kapuba belsőzött. Nem kellett sokat várni a vendégek válaszára,

Bacsa Patrik lefejelt egy labdát, Tajti pedig félfordulatból a kapu jobb oldalába lőtt.

Hegedűs János a DVTK ellen is betalált Forrás: youtube.com

Ezzel azonban nem volt még vége a góloknak:

Hegedűs, aki legutóbb az FTC ellen 60 méterről győztes gólt szerzett, ezúttal fele akkora távolságról, szabadrúgásból bombázott Antal Botond kapujába. Több találat már nem esett, így a felcsútiak otthon tartották a három pontot.

Nem bírt egymással a Mezőkövesd és a Debrecen

A Mezőkövesd fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a vendég DVSC-vel szombaton a labdarúgó NB I 13. fordulójában.

OTP Bank liga, 13. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 2-2 (1-1)
Mezőkövesd, 2532 néző, v: Bognár
gólszerző: Koszta (17.), Molnár (72.), illetve Könyves (4.), Takács (86.)
sárga lap: Molnár (44.), Szeles (49.), illetve Tőzsér (44.), Pávkovics (66.), Haris (92.)
Mezőkövesd: Szappanos - Vadnai, Pillár, Szalai A., Farkas D. - Cseri (Hudák, 77.), Szeles T. - Vajda S. (Silye, 92.), Mevoungou, Molnár G. -Koszta (Drazic, 84.)
DVSC: Nagy - Ferenczi, Pávkovics, Kinyik, Kusnyír - Haris, Tőzsér - Szécsi (Takács, 67.), Bódi, Varga K. (Jovanovic, 89.), Könyves (Avdijaj, 75.)

Könyves szemfülességének köszönhetően

gyorsan vezetést szerzett a Debrecen, de nem sokkal később a Mezőkövesd szabadrúgásból egyenlített.

Ezután felváltva forgott veszélyben a két kapu, de rendre kimaradtak a helyzetek.

Nem bírt egymással a Mezőkövesd és a DVSC Forrás: Picasa, dvsc.hu

Szünet után is izgalmas maradt a mérkőzés, a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, ennek eredményeként ismét vezetéshez jutottak a góllövőlistán jelenleg éllovas Molnár révén. A hajrában aztán a nem sokkal korábban beállt

Takács pontot mentett a hajdúságiaknak,

akik így már öt mérkőzés óta veretlenek.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Kisvárda Master Good FC-Budapest Honvéd FC 0-3 (0-1)
Mezőkövesd Zsóry-Debreceni VSC 2-2 (1-1)
Paksi FC-MOL Vidi FC 0-4 (0-3)
Puskás Akadémia-Diósgyőri VTK 2-1 (0-0)
Újpest FC-Szombathelyi Haladás 2-0 (0-0)

További részletek hamarosan!

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista