Újabb kínos Bayern-botlás, inog a kispad Niko Kovac alatt

GES / Soccer / FC Bayern Munich - SC Freiburg, 03.11.2018 Bundesliga club male Premier League professional footballer jersey 1.Bundesliga DFL men ball sport professional sport 1. Bundesliga SPORT FOOTBALL first Bundesliga football player 1 Bundesliga Bund
1. Bundesliga: Bayern Munich - SC Freiburg, 03.11.2018 Football / Soccer: 1st League: Bayern Munich vs. SC Freiburg, Munich, November 03, 2018 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 10. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein egyik érintett csapat magyar játékosa, azaz Szalai Ádám, a Hoffenheim és Sallai Roland, a Freiburg támadója sem léphetett pályára. Utóbbi együttese viszont így is alaposan megizzasztotta idegenben a címvédő Bayern Münchent.

A bajnokságban az utóbbi öt meccséből csak kettőt megnyerő Bayern hosszú sérültlistával - Kingsley Coman, Tholisso, Alcántara - várta a Freiburg elleni kezdést. A vendége szakvezetője ágyéksérülés miatt nem számít Sallai Rolandra, de nem emiatt szenvedett látványosan a Bayern: Niko Kovac csapatának az első bő fél órában mindössze két kaput eltaláló lövése volt, az pedig jól leírta a bajorok jelenlegi állapotát, hogy Robert Lewandowski az öt és felesről nem vállalt el egy lövést ballal, inkább áttette a jobb lábára, hogy aztán a kapusba szerencsétlenkedje a labdát.

Gnabrynak (balra) legalább egy lövése összejött, Lewandowskinak egy sem Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Steffen

A második félidő elején tobzódhattunk az izgalmakban: előbb egy pár centis lest szúrt ki az asszisztens, ami a Freiburg vezető góljába került, majd percekig tartó aggyozás és videózás után ítélte meg úgy Felix Zwayer, hogy a vendégek egyik védője nem ért kézzel a labdához, így nem kapott tizenegyest a rekordbajnok. A szemnek is fárasztó kínlódásnak végül Serge Gnabry 80. percben szerzett gólja vetett véget.

Legalábbis ezt hitték a müncheniek, de a 89. percben jött Höler és a bénázó Bayern védelem asszisztálása mellett megszerezte az egyenlítő gólt.

A meccs utolsó, Rafinha által eleresztett kapura tartó lövésébe még Lewandowski tette bele a lábát, így a labda mellé szállt, a Freiburg pedig egy ponttal térhetett haza a bajnok otthonából.

A Szalai Ádám nélkül felálló Hoffenheim az első félidőben kétszer is megszerezte a vezetést az előző fordulóban a Werder Bremennek idegenben hetet vágó Leverkusen otthonában. Az első gólt jegyző Reiss Nelson minden idők harmadik legfiatalabb Bundesliga-játékosa, aki eljutott öt gólig – a 18 éves, 10 hónapos és 25 napos angol támadónál csak Olaf Thon és Robert Lewandowski tudott túltenni, tizenegy, illetve tíz nappal.

A második 45 percben pedig már fölényessé tették győzelmüket a vendégek.

A listavezető Borussia Dortmund a Wolfsburg otthonából hozta el a három pontot Marco Reus első félidőben szerzett góljával.

Az Augsburg hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Nürnberggel, amit csak azért említünk meg, mert a hazaiak izlandi csatára, Alfred Finnbogason szerezte a meccs első gólját: szezonbeli hatodik kaput eltaláló lövéséből a hatodik gólt.

A Schalke hazai pályán két góllal legyőzte a Hannovert.

Eredmények, Bundesliga 10. forduló:
Bayern München–Freiburg 1-1 (0-0)
gól: Gnabry 80., ill. Höler 89.
Leverkusen–Hoffenheim 1-4 (1-2)
gól: Bellarabi 30., ill. Nelson 19., Joelinton 34., 73., Grifo 49. (tizenegyesből)
Wolfsburg–Dortmund (0-1)
gól: Reus 27.
Augsburg–Nürnberg 2-2 (1-0)
gól: Finnbogason 11., Schmidt 59., ill. Fuchs 54., Muhl 88.
Schalke–Hannover 3-1 (0-0)
gól: Bentaleb 57. (tizenegyesből), Embolo 71., Uth 85. ill. Weydandt 70.