Társoldalunk:

Véget érhet Neymar karrierje, hatéves börtönbüntetéssel fenyegetik

2018.11.01. 16:50

A világ legdrágább játékosát, a francia Paris Saint-Germainben futballozó Neymart akár hatéves börtönbüntetést is kaphat, ha a bíróság bűnösnek találja a 2013-as Barcelonába igazolása kapcsán.

A spanyol ügyészség eredetileg kétéves büntetést kért a brazil támadóra, amit az ottani törvények miatt nem kellene letöltenie, hanem próbára bocsátás lépne életbe. Az AP viszont arról írt, hogy a spanyol bíróság közölte, a büntetés legalább négy, de maximum hat év is lehet. 

Neymart hatéves börtönbüntetéssel fenyegetik, a karrierje is rámehetForrás: NurPhoto/Mehdi Taamallah/NurPhoto/Mehdi Taamallah

Az ügyészség szerint nem volt minden szabályos, amikor Neymar 2013-ban a Santosból az FC Barcelonában szerződött. A katalán csapat az átigazolást 57 millió euróért hozta nyilvánosságra, később azonban kiderült, hogy a brazil szupersztár átigazolása közel 100 millió eurót emésztett fel.

Mivel a történet még nem ért véget, az ügyész ismét beidézte a Barcelona volt és jelenlegi elnökét, Josep Bartolomeut és Sandro Rossellt, valamint Neymart, a szüleit és a Santos elnökét is, akik mindannyian tagadják a vádakat.

Az FC Barcelona korábbi elnöke belebukott a Neymar-úgybeForrás: NurPhoto/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop

Korábban a spanyol államügyészség pénzmosás és adócsalás miatt 11 éves börtönbüntetést kért Sandro Rosellre, az FC Barcelona volt elnökére, aki tavaly május óta van előzetes letartóztatásban. Rosell azért mondott le 2014-ben a Barcelonánál, mert azzal vádolták, hogy az azóta már a francia PSG-ben játszó Neymar megszerzése sokkal többe került annál, mint amennyit bevallottak a brazil csatár 2013-as szerződtetésekor.