Társoldalunk:

Megvan Sallóiék ellenfele az MLS Nyugati főcsoport elődöntőjében

2018.11.01. 11:36

A Portland Timbersszel játszik Sallói Dániel és Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság, az MLS Nyugati főcsoportjának elődöntőjében. A Portland azután jutott tovább, hogy 2-1-re legyőzte az FC Dallast. Sallói a főcsoport-győzelem után a Borsonline-nak azt nyilatkozta, hiányoznak itthoni szerettei.

A magyar játékos remek formában van, nemrég a forduló álomcsapatában is szerepelt Zlatan Ibrahimoviccsal és Wayne Rooney-val együtt. Utóbbival, a Washington DC játékosával nagyon várja már a találkozást, a Borsonline-nak azt mondta, már le is foglalta az angol klasszis mezét. 

"Már mondtam a csapattársaimnak, hogy az ő mezét lefoglalnám. De a mezgyűjtéshez agresszívebbnek kell lennem, mert a Galaxy elleni meccs után volt olyan társam, aki sprintben vágódott oda Zlatanhoz, hogy elkérje a felsőjét. Nagy élmény ilyen legendák ellen játszani, hiszen ezeken a játékosokon nőttem fel."

Sallói Dániel elképesztő formában játszikForrás: Sallói Dániel/Instagram

Sallói – aki 67 500 dolláros (19 millió Ft) éves bérével a liga fizetési listájának alján szerénykedik – jó formája annak is köszönhető, hogy második otthonaként tekint Kansasre, de néha azért honvágya van.

"Hiányzik Magyarország, de főleg a család és a barátok. Reméljük, továbbra is jól teljesítek, több pénzt keresek majd, és minél sűrűbben ki tudom őket repíteni magamhoz."