Társoldalunk:

A leicesteri csodaedző is elbúcsúzott a tulajdonostól

2018.11.01. 20:00

Szombat este a Leicester City-West Ham United Premier League-találkozó után lezuhant a Leicester City tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabhának a helikoptere a King Power stadion melletti parkolóba. A thaiföldi üzletember gépe néhány másodperccel a felszállás után meghibásodott, a stadion mellett lezuhant és felrobbant. Azóta az egész angol labdarúgásgyászolja a Leicester City néhai tulajdonosát. A 2015/16-os bajnokcsapat vezetőedzője, Claudio Ranieri is visszatért, hogy elbúcsúzzon egykori főnökétől.

„Jó ember volt. Mindig volt néhány pozitív szava az emberekhez, nem véletlenül szerették őt ennyien. Bejött az öltözőbe, de sosem azért, hogy szemrehányást tegyen, hanem hogy mondjon egy-két kedvességet. Egyszer, nem sokkal a születésnapom után, egy hatalmas tortával érkezett az öltözőbe és mindenki a Happy Birthdayt énekelte. 

Claudio Ranieri a focitörténelem egyik legnagyobb csodáját vitte véghez a Leicester CityvelForrás: 2018 Plumb Images

Felvilágosult ember volt, minden jobb lett, amihez hozzáért. Emlékszem, amikor először találkoztunk, azonnal úgy gondoltam, hogy ő egy pozitív ember, aki tele van energiával. Soha nem beszélt tapintatlanul, mindig mosolygott. Nagyon szomorú vagyok, osztozom a család gyászában. Most a fián, Aiyawatton a sor, hogy továbbvigye az édesapja örökségét. Mindig is imádta a labdarúgást" – nyilatkozta a SkySportsnak a Leicester City egykori edzője, Claudio Ranieri.