Társoldalunk:

Messi a valaha volt legjobb, díjat nevezhetnek el róla

2018.10.31. 07:32

Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgó Liga elnöke úgy gondolja, hogy Lionel Messi minden idők legjobb futballistája, ezért nyitott arra a javaslatra, hogy a bajnokság legjobb játékosának járó díjat az ötszörös aranylabdásról nevezzék el.

Az FC Barcelona argentin támadója 427 bajnoki mérkőzésen 390 gólnál (156 gólpassznál) jár, ezzel a La Liga történetének legeredményesebb játékosa. Ezen kívül kilencszer nyert bajnoki címet, és a gólkirálynak járó Pichichi-trófeát is hazavihette már ötször.

A La Liga szezon végi díjait a 2015/16-as idény óta nem osztották ki, aminek az az oka, hogy a vezetők reformokat terveznek.

Messi már ötször megnyerte a gólkirálynak járó Pichichi-trófeátForrás: marca.es

Tebas elárulta, hogy ugyanúgy nevet szeretnének adni ezeknek az elismeréseknek, mint ahogyan a Marca nevű sportújság teszi, amely olyan legendákról nevezte el a díjait, mint Telmo Zarra, Rafael „Pichichi” Moreno vagy Ricardo Zamora.

„Tetszik az ötlet, gondolkodni fogunk rajta” – nyilatkozta Javier Tebas az Omnisportnak, amikor felvetették neki, hogy Messiről kéne elnevezni a díjat. Arról a Messiről, aki korábban hatszor kapta meg a bajnokság legjobb játékosának járó díjat. –Messi a labdarúgás történetének legjobb játékosa, igen, már az. Sokak szerint esetleg Neymar lehet, de ő csak 26 éves, és emlékeim szerint messze van Messitől, aki tinédzserként kezdett játszani a Barcelona felnőtt csapatában, és minden évben meglepett bennünket valamivel, mintha nem is lennének határai, és mindig a legmagasabb szinten játszott.”

„Ő a legjobb, ezért szerintem remek ötlet Lionel Messiről elnevezni a legjobb játékosnak járó, minden szezon végén kiosztott trófeát.”