Santiago Solari sima győzelemmel debütált a Real Madrid kispadján

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish midfielder Marco Asensio celebrates a goal during the Spanish King's Cup (Copa del Rey) football match between UD Melilla and Real Madrid CF at the Alvarez Claro municipal stadium in the autonomous city of Melilla on October 31, 2018. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid az esélyeknek megfelelően könnyedén győzött (4-0) a harmadosztályú Melilla ellen a spanyol Király-kupában.

A Realnak egészen Marokkóig kellett utaznia, ahol a nyolcvancsapatos spanyol harmadosztályban szereplő Melilla ellen lépett pályára. A hétfőn kirúgott Julen Lopetegui helyét ideiglenesen átvevő Santiago Solari a krízis közepette semmit sem akart a véletlenre bízni, ezért meglehetősen erős összetételű csapattal állt ki: kezdőként kapott lehetőséget Navas, Ramos, Benzema, Vázquez és Asensio, de bekerült a nyáron 45 millió euróért szerződtetett 18 éves brazil csodagyerek, Vinícius is.

Sima győzelemmel kezdett a Real a kupában Forrás: AFP/Jorge Guerrero

A Király-kupa ezen szakaszában a továbbjutás már két meccsen dől el, de a Real gondoskodott róla, hogy a Bernabéuban rendezett december 5-ei visszavágó csak formalitás legyen. A Real már az első félidőben 2-0-ra vezetett Benzema és Asensio góljával, majd a hajrára fordulva a jobbhátvéd Odriozola, a hosszabbítás perceiben a csereként beállt 21 éves Cristo González is betalált, így lett sima 4-0 a vége.

Solari tehát győzelemmel debütált, a tartalékcsapattól felhozott edzőnek a tervek szerint még három meccs jut (Valladolid, Plzen, Celta Vigo), aztán a válogatott szünet alatt a Real megnevezi az új és végleges trénert. Fontos, hogy a spanyol szövetség szabályai szerint a klubnak Lopetegui kirúgásának napjától (hétfő) két hete van megnevezni az új vezetőedzőt, máskülönben az ideiglenesen kinevezettel kell szerződést kötnie.

Összefoglaló itt.