Vágólapra másolva!
A MOL Vidi FC 3-1-re nyert a Szusza Ferenc Stadionban a Vác FC vendégeként a Magyar Kupa 7. fordulójának szerda esti mérkőzésén. A Budapest Honvdéd megszenvedett az NB III-as Jászberénnyel, de továbbjutott, az Újpest pedig csak hosszabbítás után búcsúztatta a másodosztályú Győrt. 

Csaknem egy éve, 2017 novemberében éppen a Vác ejtette ki a Magyar Kupa küzdelmeiből a Mol Vidi FC-t, így volt miért visszavágnia Marko Nikolics csapatának. A Vidi ennek megfelelően már a 8. percben megszerezte a vezetést, Hangya Szilveszter 22 méterről lőtt a bal alsóba. Ám nem sokáig örülhetett a székesfehérvári csapat, pillanatokkal később Zsolnai Róbert egyenlített 10 méterről.

A MOL Vidi ezúttal nem hibázott a Vác ellen Forrás: molvidi.hu

Ám a bajnoki címvédő a folytatásban sokkal jobban játszott, így nem volt meglepő, hogy a 30. percben a kavarodás végén Armin Hodzic pofozta a labdát a kapuba. Az 58. percben pedig kialakult a végeredmény, Marko Scsepovics csúsztatott a hálóba Hangya beadása után, így a Vidi visszavágott a Vácnak, és a legjobb 32 közé jutott.

A mérkőzésnek az újpesti Szusza Ferenc Stadion adott otthont, mivel a váciak stadionját felújították, de a munkálatok végeztével most játszottak utoljára "albérletben".

A Budapest Honvéd az NB III-as Jászberény ellen harcolta ki a továbbjutást, a meccs egyetlen gólját az 5. percben David N'Gog szerezte, aki hat méterről talált a kapuba.

A címvédő Újpest FC hosszabbításban 3-2-re győzött a másodosztályú ETO FC Győr otthonában a labdarúgó Magyar Kupa hetedik fordulójában szerdán, így továbbjutott a legjobb 32 közé.

Magyar Kupa, 7. forduló (a legjobb 32 közé jutásért):
Vác FC (NB II)-MOL Vidi FC 1-3 (1-2)
Jászberény (NB III)-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
WKW ETO FC Győr (NB II)-Újpest FC 2-3, - hosszabbítás után

Könnyedén mentek tovább a kupában az NB I-es csapatok

A Loki hármat, a Fradi négyet, az MTK pedig ötöt vágott alacsonyabb osztályú ellenfelének.