Balhé a Libertadores Kupában, rendőrök védték meg a bírót a dühös braziloktól

Libertadores 2018 - Gremio x River Plate 770 1853 3127
RS - Porto Alegre - 10/30/2018 - Libertadores 2018 - Gremio x River Plate - Gremio players complain with refereeing during a match against River Plate at Arena do Gremio Stadium for the 2018 Copa Libertadores championship. Photo: Lucas Sabino / AGIF
Vágólapra másolva!
Elsőként az argentin River Plate jutott be a labdarúgó Libertadores Kupa döntőjébe, miután a fináléba kerülésért vívott párharc visszavágóján idegenben 2-1-re legyőzte a címvédő Gremio együttesét.

A házigazda brazilok az egy hete rendezett első meccsen vendégként nyertek 1-0-ra, majd a helyi idő szerint kedd este rendezett visszavágón a 36. percben megszerezték a vezetést. A River Plate azonban nem adta fel, és előbb a 81. percben egyenlíteni tudott, majd öt perccel később a videobíró segítségével megítélt büntetőt értékesítve megnyerte a találkozót.

Az uruguayi Andrés Cunha játékvezető által megítélt büntető után a Gremio-játékosok felháborodtak. Bressan reklamálásért megkapta második sárgáját, így tíz emberre fogyatkozott a hazai csapat. A lefújás után a játékvezetőket a rendőröknek kellett megvédenie a brazil csapat játékosaitól.

A Buenos Aires-i csapat ellenfele a szintén argentin, városi rivális Boca Juniors lehet a döntőben. A Superclásicóként emlegetett összecsapásra először kerülhet sor a Libertadores Kupa történetében.

A másik elődöntős párharc visszavágóját magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik a brazil Palmeiras otthonában.

Az első összecsapást a Boca Juniors nyerte 2-0-ra.

Libertadores Kupa, elődöntő, 2. mérkőzés:
Gremio (brazil)-River Plate (aregntin) 1-2 (1-0)
Továbbjutott: a River Plate, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.