Társoldalunk:

Így pörgött és zuhant le a Leicester City tulajának helikoptere - videó

2018.10.31. 11:38

Egy rossz minőségű utcai kamerás felvétel után, most egy feltehetően telefonnal rögzített felvétel is előkerült a Leicester City futballcsapatának tulajdonosát szállító helikopter tragikus balesetéről.

A felvételt a közösségi médiában kezdett el keringeni, és a Sun brit bulvárlap tette közzé, illetve juttatta el ezzel egy időben a rendőrségnek, mint bizonyítékot. Az alig több mint félperces videón jól látszik, hogy mintha már a felszállás sem ment volna teljesen simán, majd a gép egyszer csak pörögni kezdett a levegőben, mielőtt eltűnt volna a stadion lelátója mögött.

A Sun által megkérdezett szakértő, Jim Rowland a brit királyi légierő (Royal Air Force, RAF) Puma egységének korábbi tagja számára is sokkoló volt a látvány. 

„Egyértelműen a hátsó rotorral volt probléma, ez minden pilóta rémálma. Nem volt esélyük a menekülésre. A pilóta viszont egészen hihetetlen munkát végzett, hogy kellő távolságba kerüljön a stadiontól, mielőtt megpróbálna földet érni.”

A 2016-os Premier League-bajnok Leicester City thaiföldi tulajdonosát, Vichai Srivaddharaprabhát és további négy embert (köztük a kétfős személyzetet) szállító helikopter szombat este a Leicester City–West Ham United bajnoki mérkőzés után zuhant le.