Korrupciós ügyekről beszélt a korábbi Fradi-edző

TSV 1860 Munich vs SV Darmstadt 98 coach facial_expression Ricardo Moniz SQUARE FORMAT
TSV 1860 Munich's coach Ricardo Moniz captured prior to the Bundesliga soccer match between TSV 1860 Munich and SV Darmstadt 98 in Munich, Germany, 31 August 2014. Photo: Andreas Gebert/dpa (ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.)
Vágólapra másolva!
Vasárnap a Ruzomberok elleni 1-0-s bajnoki vereség után Ricardo Moniz lemondott a szlovák élvonalban szereplő AS Trencin vezetőedzői posztjáról. A Ferencváros korábbi edzője holland lapoknak úgy nyilatkozott, hogy a bajnokságot (Super Liga) átható korrupció miatt távozott a klubtól. 

A Ferencvárost 2012 augusztusa és 2013 decembere között irányító holland edző idén nyáron írt alá az előző kiírásban az ötödik helyen végző trencséni csapathoz, amellyel az Európa-liga selejtezőjében indulhatott, de 4-1-es összesítéssel kiejtette a Feyenoordot, majd a ciprusi Larnaca ellen esett ki a következő körben szintén 1-4-el. Moniz vasárnap, a Ruzomberoktól elszenvedett 1-0-s vereség után állt föl kispadról, és holland lapoknak cáfolta azt a hírt, miszerint a távozására összeférhetetlen viselkedése miatt került sor. Ő egészen más okokat sorolt az eindhoveni ED című online lapnak.

Nem akartam, hogy tovább üldözzenek. Én voltam az országban az egyetlen, aki felemelte a szavát a játékvezetők ténykedésével szemben.

Sajnos mindenki becsukja a szemét, miközben sokkal több bátor emberre lenne szükség."

Ricardo Moniz elbukott az egyszemélyes háborúban Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

Moniznál a szombati bajnoki után telt be a pohár, amikor a játékvezetők - szerinte indokolatlanul - megismételtették a hazai csapattal az elrontott büntetőt, a 85. percben értékesített tizenegyes pedig a Trencin vereségét jelentette.

"Teljesen normális hangnemben megkérdeztem, hogy ezt mégis hogy gondolják. Ezután kiállítottak, felküldtek a lelátóra a hazai nézők közé, ahol aztán kaptam hideget-meleget. Szörnyű percek voltak. A lefújás után pedig egyszerűen nem hagyhattam el a stadiont, hiába kérték a munkatársaim.

ahol megmondtam a játékosaimnak, hogy én ezt nem csinálom tovább."

Moniz szerint a klubnak sokkal hangosabban kellene tiltakoznia az ilyen esetek ellen. De felemlegette azt is, amikor a szezon elején eltiltották, majd, miután a klub fizetett a szövetségnek, de Moniz szerint bármikor kiszabhattak volna rá újabb büntetéseket.

Egymás után jöttek a megmagyarázhatatlan és nevetséges ítéletek. Én szóltam már a szezon elején, erre eltiltottak. Rájöttem, jobb, ha lelépek, különben csak a klub fog rosszul járni újra és újra. Senki nem lát ebben semmi rosszat, és nem is akar ellene tenni. Úgy éreztem, hogy bűnbak lettem, amiért szóvá tettem a korrupciót. Én szeretnék győzni, de nem tudok olyan országban dolgozni, ahol nincs futballmorál" – háborgott Moniz.