Vágólapra másolva!
Hétfőn este a Manchester City Rijad Mahrez korai góljával 1-0-ra nyert a Tottenham Hotspur vendégeként a londoni Wembley Stadionban. Az algériai támadó a mérkőzés után elmondta, hogy nagyon nehéz napokat él meg, ugyanis a Leicester City tulajdonosának, Vichai Srivaddhanaprabhának a halála rendkívül megviselte.

A 27 éves szélső 2014 januárjában a francia Le Havre-tól szerződött a Leicester Citybe, amelyben 179 mérkőzésén 48 gólt szerzett és 38 gólpasszt adott. A 2015/16-os idényben pedig kulcsszereplője volt a Leicester Premier League-győzelmének.

„Roppant nehéz napok ezek számomra. A főnök sokat jelentett nekem. Négy és fél évet töltöttem el a Leicesternél, rengeteg szép élményem volt vele.

– mondta Mahrez a Sky Sportsnak a lefújást követően. – Nehéz mit mondani. Olyan volt, mint egy apa. Különleges személy, óriási szívvel. Döbbenetes volt hallani a hírekben, mi történt, és persze a többi áldozat távozása is szomorú. Együtt érzek a Leicesterrel ebben a nehéz időszakban" - folytatta az algériai támadó.

Rijad Mahrez győztes góllal tisztelgett a Leicester City tulajdonosa előtt Forrás: premierleague.com

Mint ismert, szombat este a Leicester City tulajdonosa és elnöke, Vichai Srivaddhanaprabha meghalt a csapat stadionja mellett történt előző esti helikopterbalesetben. A milliárdos thaiföldi üzletember helikoptere a Leicester City és a West Ham 1-1-es döntetlennel végződött mérkőzése után szállt fel a klub King Power nevű stadionjának gyepéről, ám néhány másodperccel később meghibásodott, a stadion mellett lezuhant és felrobbant.

Persze nem volt könnyű, nem sokat tudtam aludni, folyton ő járt az eszemben" – tette hozzá Mahrez.

Srivaddhanaprabha mellett Eric Swaffer pilóta, a partnere, Izabela Roza Lechowicz másodpilóta, valamint a tulajdonos stábjának két tagja, Nursara Suknamai és Kaveporn Punpare volt ott a helikopteren. Mindannyian meghaltak a balesetben.

Megrázó: videón a Leicester City tulajdonosának a helikopterbalesete

Megerősítették, hogy megtalálták a gép feketedobozát.