Vágólapra másolva!
A portugál támadó nyáron, 100 millió euróért lett a Juventus játékosa, úgy, hogy Spanyolországban kilenc év alatt lett belőle a Real Madrid gólrekordere, miközben 15 trófeát nyert, köztük négy Bajnokok Ligáját és két bajnoki címet. A Cristiano Ronaldóval készített interjút a Guardian közölte a France Football anyaga alapján.

"Azt éreztem a klub, különösen az elnök részéről, hogy már nem úgy kezelnek, mint a kezdetekkor.

Az elnök már úgy nézett rám, hogy ezt már nem éreztem, mintha nem lettem volna nélkülözhetetlen a klub számára" - mondta Ronaldo.

Cristiano Ronaldo csalódott a Real Madrid elnökében Forrás: AFP/Gerard Julien

"Ezt követően kezdtem el a távozással foglalkozni. Láttam a hírekben, hogy kértem a távozásomat, de az igazság az, hogy úgy éreztem, az elnök nem tartana vissza.

Ha a pénz lett volna érdekes, akkor Kínába igazoltam volna, ahol ötször annyit kerestem volna, mint a Juventusban vagy Madridban.

Nem a pénz miatt igazoltam Olaszországba. Ugyanennyit kerestem Madridban is, ha nem többet. A különbség az, hogy itt igazán akartak engem. Megmondták és éreztem is, megmutatták, mennyire akarnak."

Zinédine Zidane különleges kapcsolatot ápolt Cristiano Ronaldóval Forrás: AFP/Ben Stansall

Ronaldo elmondása szerint az edző, Zinédine Zidane távozása nem befolyásolta a döntését.

"Nem ezen múlt, nem miatta döntöttem így. Ez csak egy újabb kis dolog volt, ami segített abban, hogy jobban érezzem magam azzal kapcsolatban, amit a klubról gondolok."

A 33 éves játékos azt is elmondta, szeretné zsinórban harmadik alkalommal is megnyerni az Aranylabdát.

"Azt hiszem idén is megérdemelném. Igen, álmodozom arról, hogy hatodik alkalommal is megnyerem, ebben a tekintetben jó lenne megelőzni Lionel Messit."

Ronaldo kitért arra is, hogy a Las Vegas-i rendőrség Kathryn Mayorga feljelentése nyomán szexuális erőszak kapcsán nyomoz vele szemben, még egy 2009 nyarán történt esemény miatt.

"Természetesen ez a történet kihat az életemre. Kapcsolatban élek, van négy gyerekem, egy idős édesanyám, testvéreim, családom. A megítélésemről nem is beszélve. Nem egyszerű dolog, ha valakit ilyesmivel vádolnak. Akkor sem, ha az illető ártatlan. Tudom, ki vagyok és mit csináltam. Ki fog derülni az igazság, és azok, akik most kritizálnak, vagy az életemet felforgatják, meglátják, kinek volt igaza" - mondta Cristiano Ronaldo.