Meghalt a Leicester City tulajdonosa

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on May 05, 2018 Leicester City's Thai chairman Vichai Srivaddhanaprabha applauds the fans following the English Premier League football match between Leicester City and West Ham United at King Power Stadium in Leicester, central England on May 5, 2018. - Vichai Srivaddhanaprabha, the Thai billionaire owner of Leicester City, whose helicopter crashed on October 27, 2018 outside the Premier League club's stadium, is the author of one of football's greatest fairytales. Polo-loving Vichai, 60, endeared himself forever to Leicester fans when the unfashionable club broke the grip of English football's traditional giants to win the Premier League in 2016 -- the first top-flight title in their history. There was no confirmation whether London-based Srivaddhanaprabha, who frequently flies to and from Leicester's home games by helicopter, was on board the aircraft which appeared to develop mechanical problems. (Photo by Lindsey PARNABY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Vasárnap késő este hivatalosan is megerősítették, hogy a Leicester City tulajdonosa, Vichai Srivaddhanaprabha is rajta volt azon a helikopteren, amelyik szombat este lezuhant a King Power stadion mellett a Leicester City-West Ham United Premier League-találkozó után.

A thaiföldi üzletember helikoptere néhány másodperccel a felszállás után meghibásodott, a stadion mellett lezuhant és felrobbant.

A helikopteren Vichai Srivaddhanaprabhával együtt öten tartózkodtak, köztük a kétfős személyzet. A Leicester City vasárnap éjjeli közleménye szerint a szerencsétlenséget egyikük sem élte túl.

Vichai Srivaddhanaprabha közkedvelt volt a városban Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A férfi halálát a brit sajtó nem hivatalos forrásokat idézve már vasárnap is gyakorlatilag tényként kezelte, de a labdarúgóklub csak több mint 24 órával a baleset után, az áldozatok azonosítását követően erősítette meg hivatalosan.

Vichai Srivaddhanaprabha, aki haláláig a King Power International Group nevű, bangkoki székhelyű kiskereskedelmi hálózat elnök-vezérigazgatója volt, 2010-ben vásárolta meg a Leicester Cityt 39 millió fontért.

A Leicester City vasárnap éjjeli közleménye szerint Vichai Srivaddhanaprabha személyében „a világ egy nagyszerű embert veszített el”, egy olyan embert, akinek vezetésével a klub egyetlen családdá forrt össze, és családként gyászolja néhai tulajdonosa halálát.

A klub bejelentette azt is, hogy a csapat következő két mérkőzését elhalasztják.

A helikopter felszállását a mérkőzést Angliában közvetítő fizetős televíziós sportcsatorna, a BT Sport egyenesben közvetítette a meccset értékelő műsor közben, de a gép lezuhanása az adásban nem látszott. A baleset oka egyelőre nem ismeretes, de egy szemtanú beszámolója szerint a stabilizáló hátsó rotor leállt, és a gép ezután megállíthatatlanul pörögni kezdett, majd a stadion mellett lezuhant. A légi balesetek kivizsgálását végző brit hatóság (AAIB) megkezdte a szerencsétlenség okainak feltárását.

Vichai Srivaddhanaprabha vezetésével a Leicester City az angol élvonalbeli labdarúgás történetének egyik legváratlanabb bajnoki címét szerezte a Premier League 2015-2016-os szezonjában. Az évad elején egyes londoni fogadóirodák 5000/1-es nyereményesélyt is kiírtak erre a lehetőségre, vagyis gyakorlatilag teljesen valószínűtlennek tartották a Leicester City bajnoki címét, és így a maguk szempontjából szinte kockázatmentesnek az erre kínált fogadójátékot.