Vágólapra másolva!
Julen Lopetegui, a Real Madrid vezetőedzője még a Barcelonától elszenvedett 5–1-es vereség után is hisz abban, hogy jóra fordulhatnak a dolgok.

A helyszínen dolgozó újságírók állítása szerint Lopetegui sokkos állapotban lépett a sajtóterembe a megalázó vereség után. „A vereség mindig fájó, különösen akkor, ha a Barcelona az ellenfél. Volt egy olyan periódusa a meccsnek, amikor mi voltunk jobb passzban, egyenlíthettünk is volna, ehelyett ők lőttek újabb gólokat. Jól futballoztunk a második félidőben, rengeteg helyzetet teremtettünk, kapufánk is volt. A harmadik góljuk elvette minden reményünket. A végeredmény szerintem túlzó" – értékelt a spanyol edző.

„Ebben a pillanatban csalódott vagyok, de érzem magamban az erőt, hogy én maradjak a vezetőedző. Ez most egy nehéz helyzet, de erős vagyok, és tudom azt, hogy jóra fordulhatnak a dolgok. Hosszú út áll előttünk, és hiszek a játékosaimban. Szerencsétlen heteken vagyunk túl, de biztos vagyok benne, hogy ez a csapat meg fogja tudni mutatni a győztes arcát. Mind tudjuk, hogy hogyan működik a futball. A felelősség az edzőt terheli. Nem vagyok hülye. De ennél a klubnál együtt nyerünk, együtt veszítünk."

Bármennyire is próbál maga mellett beszélni Lopetegui, ezt a zakót valószínűleg már nem ússza meg, pláne, hogy a Real csak a kilencedik helyen áll a tabellán, és a legutóbbi öt bajnokijából egyet sem nyert meg.

A két edző köszönti egymást a Clásico előtt Forrás: AFP/Lluis Gene

„Volt egy nagyon nehéz 15 percünk, de összességében jó meccset játszottunk, az első félidő a miénk volt – nyilatkozta a győztes csapat vezetőedzője, Ernesto Valverde. – A második félidőre változtattak, sokkal szélesebben játszottak. Mi ezt jól reagáltuk le, és kihasználtuk, hogy kockázatatniuk kellett. Egy Clásico-győzelem mindig nagyon érzelmes, mindig többről szól, de muszáj két lábbal a földön maradnunk. Lopetegui? Átérzem a helyzetét, kemény időszakon mehet keresztül. Amikor rosszul mennek a dolgok, az edző van elővéve, ilyen a futball. A legjobbakat kívánom neki, ami most vele történik, az bármikor megtörténhet velem is."