Vágólapra másolva!
Szombaton 2-2-re végződött a Dortmund-Hertha Bundesliga-rangadó, amelyen a vendégszurkolók a mérkőzés előtt és alatt többször is összecsaptak a rohamrendőrökkel. Most az is napvilágot látott, mi váltotta ki a heves indulatokat.

Összesen 60 ember szenvedett sérülést (15 rendőr, 45 szurkoló), többségük a könnygáz és egyéb, maró hatású spray-k hatásai miatt.

A balhé amiatt alakult ki, hogy a berlini szurkolók már a mérkőzés előtt kifeszítették azt a zászlójukat, amivel a csoport 15. születésnapját ünnepelték. Torta és gyertyák nem, pirotechnika viszont volt bőven, ami miatt a mérkőzés kezdése is csúszott. Nem sokkal ezután jelentek meg a rohamrendőrök, akik elkezdték leráncigálni az ultrák molinóját, akiket ezzel végtelenül felbőszítettek, és nekitámadtak a rendőröknek.

Félidőben a huligánok szétverték az illemhelyiségeket, a romokkal (törött csészék, ajtók, rudak) pedig tovább dobálták az egyenruhásokat, válaszként ekkor ők indítottak támadást.

Jókora pusztítást végeztek a Hertha szurkolói a Signal Iduna Park mosdójában Forrás: Bild

A Hertha kiadott egy közleményt, mely szerint a klub mindent megtesz, hogy azonosítsa a rendbontókat, akiket valószínűleg örökre kitiltanak a futballmeccsekről. Nem lesz könnyű dolguk, mert a "szurkolók" gondoskodtak arról, hogy szinte semmijük se látszódjon.

A dortmundi rendőrség eljárást indított az elkövetőkkel szemben.