Vágólapra másolva!
A Bayer Leverkusen 6-2-re nyert a Werder Bremen vendégeként a német labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Az első félidőben a Leverkusen rendesen megszórta a Werdert. Kevin Voland kezdte a gólgyártást a 8. percben, ezután jött a német válogatott Julian Brandt, majd Kimo Bellarabi is beköszönt, aki a legutóbbi három mérkőzésén már negyedszerre volt eredményes.

A Werder Bremen eddig szárnyalt a Bundesligában Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Jürgen Fromme

A fordulás után azonban magához tért a brémai csapat. A 60. percben a perui legenda, Claudio Pizzaro köszönt be, ezzel a Bundesliga történetének második legidősebb gólszerzője lett 40 évesen és 25 naposan (a csúcsot Miroslav Klose tartja 40 évesen és 121 naposan). Három perccel később feljött a Werder, miután Juja Oszako közvetlen közelről bevette a Leverkusen kapuját, a videobíró döntése után pedig megadták a találatot. Ekkor úgy tűnt, éles lesz a mérkőzés, de a 67. percben Kai Havertz ismét kétgólosra növelte a Leverkusen előnyét, majd Pavlenka óriási hibája után Aleksandar Dragovic is betalált megszerezve első Bundesliga-gólját. A végeredmény a 77. percben alakult ki, amikor Kai Havertz lövése megpattant Sebastian Langkamp lábán és utat talált a kapuba.

Bundesliga, 9. forduló:
Werder Bremen-Bayer Leverkusen 2-6 (0-3)