A tévéstúdióban esett össze a korábbi angol szövetségi kapitány

Horizontal HEADSHOT
(FILES) In this file photo taken on March 27, 2012 Former England manager Glenn Hoddle is interviewed for British televison ahead of the UEFA Champions League football match between Benfica and Chelsea at Estadio da Luz in Lisbon. - Former England manager Glenn Hoddle has been hospitalised after being taken ill on his 61st birthday on Saturday, October 27, 2018. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A BT Sport tévéstúdiójában lett rosszul, majd ájult el Glenn Hoddle korábbi angol válogatott futballista és szövetségi kapitány, akit ezt követően súlyos állapotban szállítottak kórházba, írja a BBC.

Az angol válogatottat 1996 és 1999 között irányító, 61. születésnapját éppen szombaton betöltő korábbi 53-szoros angol válogatott futballista szakértőként dolgozik a Premier League meccseit közvetítő BT Sportnál, amelynek stúdójából szombaton délelőtt kórházba szállították. Jake Humphrey kommentátor a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy „nagyon súlyos állapotban vitték kórházba” Hoddle-t.

Ugyanerről számolt be korábbi válogatottbeli csapattársa, Gary Lineker is. Hoddle Tottenham-nevelés volt, a londoniaknál 377 bajnoki mérkőzésen 88 gólt lőtt, és FA-, valamint UEFA-kupát nyert a Spursszel. Ezt követően megfordult a francia Monacónál, valamint a Swindon Townnál és a Chelsea-nél is. Utóbbi két csapatnál már játékos-menedzserként számítottak rá, és ő vitte a londoniakhoz a holland Ruud Gullitot, aki később a kispadon követte.

1996-tól két és fél éven át irányította az angol válogatottat, ő vezette Beckhaméket az 1998-as franciaországi vébén. A torna után azonban az angol szövetség szerződést bontott vele, miután egy interjúban úgy fogalmazott, hogy a mozgássérült emberek korábbi bűneikért vezekelnek betegségükkel.

Ezután még leülhetett a Southampton, a Tottenham és a Wolverhampton kispadjára is, majd tévés szakkommentátor lett a BT Sportnál.