Tömegverekedés és késelés vezette fel az Európa-liga rangadóját - videó

Olympique Marseille vs Atlético Madrid Sports soccer EUROPE France Spain EUROPA LEAGUE FINAL europa league final
16 May 2018, France, Lyon: Soccer, Europa League final, Atletico Madrid vs Olympique Marseille in the Groupama stadium. A large contingent of police securing the arrival of Marseille fans. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Ahogy az borítékolható volt, a csütörtök esti Európa-liga-mérkőzés előtti éjszakán összecsaptak egymással az Olympique Marseille és a Lazio ultrái. Az oszlatás után két embert vittek kórházba szúrt sebbel.

A verekedés ugyanott zajlott, ahol a 2016-os Európa-bajnokság rossz emlékű angol-orosz utcai háborúja, azaz a marseille-i Régi Kikötőben (Vieux Port). A helyi La Provence című lap beszámolója szerint a két csapat mintegy 80 huligánja vett részt az este tíz óra körül kezdődő összetűzésekben.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, és végül csak könnygáz bevetésével tudták megfékezni a két tábort. Az első beszámolók szerint még csak kisebb sérüléseket kellett ellátni, később azonban a Le Parisien a France Bleu rádióra hivatkozva már arról írt, hogy két embert szúrt sebbel vittek kórházba.

A táborok összecsapása várható volt, miután köztudottan a politikai paletta két szélén helyezkednek el: az OM ultrái harcos szélsőbalosok, míg a Lazio hívei a szélsőjobbal ápolnak szoros kapcsolatot. A táborok egymásnak ugrását bizonyára örömmel figyelték a PSG és a Napoli drukkerei, akik a két csapat szerdai párizsi BL-meccsén szívélyes egyetértésben szidták a hazai riválisaik, az OM, illetve a Lazio csapatát. Az OM a hétvégén egyébként pont a PSG-t fogadja, azaz újfent garantált lesz a jó hangulat.

Hogy fociról is írjunk: 2000 márciusában a Bajnokok Ligájában a két csapat római meccsén 5-1-re nyert a Lazio, nem utolsósorban Simone Inzaghi mesternégyesének köszönhetően – aki most éppen a rómaiak edzője.

Az Olympique Marseille–Lazio Európa-liga-mérkőzés 21.00-kor kezdődik.