Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-liga E csoportjának 3. fordulójában az Arsenal Danny Welbeck 77. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött a Sporting Lisszabon vendégeként, így Unai Emery csapata továbbra is százszázalékos, és sorozatban 11. mérkőzését nyerte meg.

Az Arsenal kispadjára nyáron kinevezett Unai Emery igazi kupaspecialista: a legutóbbi 21 Európa-liga csoportmérkőzéséből csak egyet vesztett el, mellette 12 győzelme és 8 döntetlenje van.

A győztes gólt szerző Danny Welbeck csak kiegészítő embernek számít, de ha lehetőséget kap, meghálálja a bizalmat. Legutóbbi öt mérkőzésén, amikor kezdett 4 gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett.

Az RB Leipzig 2-0-ra legyőzte a vendég Celtic Glasgow-t a labdarúgó Európa-liga csoportkörének csütörtök esti harmadik fordulójában.

A lipcseiek két magyar válogatott labdarúgója közül a védelem közepén végigjátszotta a mérkőzést a csapatkapitány Willi Orbán, míg a kapus Gulácsi Péter - ahogy az El-találkozók többségén - ezúttal sem volt benne a meccskeretben.

A harmadik csoportmérkőzését is megnyerte, így megőrizte hibátlan mérlegét az FC Zürich, a Salzburg, a Dinamo Zagreb és az Arsenal, az AC Milan viszont két győzelem után otthon kapott ki a Real Betistől.

Európa-liga, csoportkör, 3. forduló:

A csoport:
AEK Larnaca (ciprusi)-Ludogorec (bolgár) 1-1 (1-1)
Zürich (svájci)-Bayer Leverkusen (német) 3-2 (1-0)

B csoport:
Leipzig (német)-Celtic Glasgow (skót) 2-0 (2-0)
Salzburg (osztrák)-Rosenborg (norvég) 3-0 (1-0)

C csoport:
FC Köbenhavn (dán)-Slavia Praha (cseh) 0-1 (0-0)
Zenit (orosz)-Girondins Bordeaux (francia) 2-1 (1-1)

D csoport:
Spartak Trnava (szlovák)-Dinamo Zagreb (horvát) 1-2 (1-0)
RSC Anderlecht (belga)-Fenerbahce (török) 2-2 (1-0)

E csoport:
Sporting Lisboa (portugál)-Arsenal (angol) 0-1 (0-0)
Qarabag (azeri)-Vorszkla (ukrán) 0-1 (0-0)

F csoport:
Dudelange (luxemburgi)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 0-2 (0-0)
AC Milan (olasz)-Real Betis (spanyol) 1-2 (0-1)