Bede Ferenc szerint a játékvezető duplán sújtotta az angolokat

Hugo Lloris, Tottenham
Tottenham Hotspur's French goalkeeper Hugo Lloris (L) reacts as he receives a red card during the UEFA Champions League Group B football match between PSV Eindhoven and Tottenham at Philips Stadium in Eindhoven on October 24, 2018. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Szerdán este a Tottenham Hotspur 2-2-es döntetlent játszott a PSV Eindhoven vendégeként a Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik fordulójában. Az angolok ezzel a döntetlennel pokolian nehéz helyzetbe kerültek. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint ezt némileg a játékvezetőnek is köszönhetik, véleménye szerint a szlovén Slavko Vincic elvett egy szabályos gólt az észak-londoni csapattól, és a mérkőzés hajrájában tévésen állította ki a világbajnok francia kapust, Hugo Llorist.
Bede Ferenc szerint a szlovén bíró kétszer is az angolok kárára hibázott Forrás: Origo

„A mérkőzés 34. percében a Tottenham játékosa, Dávinson Sánchez kapura rúgta a labdát, ami a kapuson átjutva a gólvonalon a lesen álló Kane mellett gólba ment.

A visszajátszáson látszott, hogy a jobb kapufánál álló hazai játékos cselekvőképességét Kane nem befolyásolta, ezért a helyes ítélet inkább a gól megadása lett volna. Nehéz szakmai szituáció volt, amit szerintem rosszul ítélt meg a játékvezetői csapat” – mondta az Origo szakértője.

A szlovén bírónak ennél az esetnél szerencséje volt, ugyanis pár perccel később a Spurs egyenlített, majd fordított. Azonban Hugo Lloris kiállítása után gólt kapott a Tottenham, amivel elbukta a győzelmet, és minden bizonnyal a továbbjutást is.

„A 79. percben a büntetőterületen kívül a vendégkapus, Hugo Lloris buktatta a PSV ígéretes helyzetben lévő játékosát. A játékvezető kiállította a vendégek kapusát.

Elfogadhatóbb ítélet a közvetlen szabadrúgás és sárga lap Llorisnak” – tette hozzá Bede Ferenc, a korábbi FIFA-játékvezető.