Vágólapra másolva!
Szerdán este a Bajnokok Ligája C csoportjának rangadóján a Paris Saint-Germain fogadja a Napolit. Aurelio De Laurentiis, az olasz csapat elnöke kőkeményen odaszúrt Nasszer al-Kelaifinak, a PSG katari tulajdonosának, mondván az eszetlen költekezésével felborította az egyensúlyt a futballban.

Nasszer al-Kelaifi 2011-ben lett a PSG többségi tulajdonosa és elnöke, a párizsi csapat azóta öt bajnoki címet nyert a Ligue 1-ben, és olyan játékosok érkeztek a klubhoz, mint Zlatan Ibrahimovic, David Beckham, Neymar, Edinson Cavani, Kylian Mbappé vagy Gianluigi Buffon.

Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke Forrás: Controluce/AFP/FotoagenziaMosca/Pietro Mosca

„A PSG nagyon erős, köszönhetően annak, hogy nincsenek anyagi problémái. Számomra azonban a futball nem egy újabb lehetőség a befektetésre, ahogy annak számít Katarban, de ez nem egy iparág. Mi hosszú utat jártunk be 2004 óta, olyan játékosok neveltünk ki, mint Lavezzi, Cavani, Higuain, Insigne vagy Mertens.

– vélekedett a Paris Saint-Germain helyzetéről Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke.

Neymar tavaly nyáron lett a világ legdrágább játékosa Forrás: AFP/Jacques Demarthon

Az olasz csapat első embere természetesen a Neymar-jelenség mellett sem ment el szó nélkül. A brazil szupersztárt 2017 nyarán vette meg a PSG, miután kifizette az FC Barcelonának a játékos 222 millió eurós kivásárlási árát.

„Neymar ára szánalmas és közönséges.

Ezek az árak csak feltolják a többi játékos értékét, de ez nem segít. Egyensúlyra van szükségünk, ellenkező esetben mindig lesz egy csapat tíz ponttal a második helyen álló előtt” – mondta De Laurentiis, aki szerint a Paris Saint-Germaint akár át is lehetne nevezni Paris Katarra.