Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport közölt egy hosszabb interjút Dárdai Pállal, akinek fiai a német korosztályos válogatottakban szerepelnek. Dárdai Palkó az U20-as, míg öccse, Márton az U17-es csapatban játszott kapitányként, Dárdai Pál szerint a jövő szempontjából ez még nem jelent semmit.

„Tudom, ez most téma Magyarországon, de hogy őszinte legyek, nem értem, miért. S azért nem értem, mert még gyerekekről van szó, akikről azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy komoly futballisták lesznek. Jó úton haladnak, ez nem vitás, Palkó már a Hertha első keretéhez tartozik, Marci az U17-es csapat kapitánya, én azonban még várnék a merészebb kijelentésekkel" - mondta Dárdai Pál, aki szerint kicsit nagyobb jelentőséget tulajdonítanak idehaza a korosztályos válogatottságnak, mint azt kellene.

Dárdai Pál és Dárdai Palkó az Östersunds elleni Európa Liga-meccsen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Annegret Hilse

Dárdai beszélt már Marco Rossival is, a magyar válogatott szövetségi kapitányával és abban maradtak, Palkónak még adnak időt, a végső döntést azonban egyedül hozzák majd meg a fiúk, ha egyáltalán valaha eljutnak odáig.

Ami a fiúkat illeti, Palkó a Hertha első csapatával készül, Márton az U17-esek csapatkapitánya. A Herthában középpályásként szerepel, de a válogatottban belső védőként szerepelt. A legkisebb fiú, Bence 12 évesen a Hertha U14-es csapatában szerepel.