Vágólapra másolva!
Nem sokon múlott, hogy a belga Genkben közel kilenc évet lehúzó, a csapattal 2011-ben bajnokságot is nyerő magyar kapus, Köteles László is együttműködjön a belga focibotrány kulcsfiguráinak számító játékosmenedzserekkel. A magyar kapus szerint sokkolta Belgiumot a focibotrány.

Közel egyéves nyomozás után a hatóságok a héten egy széles körű akció keretében pénzmosás, korrupció, bűnszervezetben való részvétel és bundázás gyanúja miatt rengeteg fociszereplőt kihallgattak. Közülük huszonkilencet – játékosügynököket, játékvezetőket, klubvezetőket, ügyvédeket, könyvelőket és újságírókat – őrizetbe is vettek.

Bundázás az előző évadban az élvonalban maradásért vívott Mechelen–Beveren meccseken történhetett csak, de ott sem a játékosok, hanem a bírók csalhattak" – magyarázta a Borsnak Köteles László, aki 34 évesen abbahagyta a focit, jelenleg játékosmenedzser-irodát üzemeltet Belgiumban.

Köteles László nyáron vonult vissza az aktív labdarúgástól Forrás: BELGA/AFP/Yorick Jansens

„A botrány főszereplője két játékosügynök, akiknek rengeteg focistája játszik az országban, ezért is érintett olyan sok belga csapat. Ők a játékostranszferek során korrumpálhattak klubvezetőket, moshattak tisztára pénzeket. Az egyik gyanúsítottnál 800 ezer euró készpénzt és 30-40 ezer eurós Rolex órákat találtak.

de volt saját menedzserem, így végül nem kerültem velük közvetlen kapcsolatba" – tette hozzá Köteles László, aki 268 mérkőzést védett a belga élvonalban.