Máris munkába állt a visszavonuló John Terry

John Terry
Chelsea's English defender John Terry poses with the English Premier League trophy, as players celebrate their league title win at the end of the Premier League football match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge in London on May 21, 2017. Chelsea's extended victory parade reached a climax with the trophy presentation on May 21, 2017 after being crowned Premier League champions with two games to go. / AFP PHOTO / Ben STANSALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
John Terry az új vezetőedző, Dean Smith segítője lett az Aston Villa labdarúgócsapatánál.

Az angol válogatott és a Chelsea korábbi csapatkapitánya vasárnap jelentette be, hogy felhagy a profi játékkal és visszavonul. Ez az első edzői megbízatása.

A középhátvéd Terry 1995 és 2017 között a Chelsea-t erősítette, a felnőtt csapatban 1998-ban mutatkozott be, majd 2004-ben választották meg csapatkapitánynak. A londoni együttessel mindent megnyert, amit lehetett: a nemzetközi porondon Bajnokok Ligáját és Európa-ligát is, míg Angliában négyszer volt bajnok, az FA Kupát ötször, a ligakupát pedig háromszor emelhette a magasba. Az angol válogatottban 78 alkalommal lépett pályára.

John Terry a Chelsea-nél érte el legnagyobb sikereit Forrás: AFP/Ben Stansall

Az előző szezont a jelenleg másodosztályú Aston Villánál töltötte, ahonnan május végén távozott.

A birminghami klub vezetői szerdán este jelentették be a Smith, Terry edzőpáros kinevezését, a cél az, hogy az együttes a 2016-os kiesés után visszajusson a Premier League-be.