Vágólapra másolva!
2004-ben Michael Carrick még a West Ham United fiatal játékosa volt, de már akkor is érezte, hogy több van benne. Mindent megtett volna azért, hogy az Arsenalban szerepeljen, de végül a rivális Tottenhamben, majd a Manchester Unitedban kötött ki. És az egész egy bizonyos Cesc Fabregas miatt történt így.

Michael Carrick 2004 nyarán a West Ham United csapatához tartozott, túl volt egy másodosztályú szezonon és nem is akart többet a Championshipben szerepelni. A jelenleg a Manchester United edzői stábjában dolgozó Carrick öneéltrajzi könyvében ír arról, hogy augusztusban éppen Harry Redknapphez és a Portsmouth-hoz tartott orvosira, amikor az Arsenal akkori alelnöke, David Dein hívta, hogy útközben álljon meg azért Arsene Wengernél egy kicsit.

Michael Carrick a West Ham mezében Forrás: AFP/Martin Hayhow

"Arsene Wenger akkor a pályája csúcsán volt, egészen szürreális érzés volt a házában beszélgetni vele. Kérte, hogy meséljek magamról. Mik az erősségeim és a gyenge pontjaim. Nagyjából egy órát beszélgettünk, miközben ő az angol Szuperkupára készült, így még megtisztelőbb volt, hogy ennyi időt szánt rám. Abban maradtunk, hogy a Community Shield után beszélünk és hétfőn találkozunk" - idéz a The Times Carrick a könyvéből.

Carrick persze egyből hívta Redknappet, hogy inkább a veretlenül bajnoki címet szerzett Arsenalhoz igazolna.

Az Arsenal 3-1-re verte a Manchester United csapatát a Community Shieldért lejátszott meccsen. Az Arsenalban Patrick Vieira helyén kezdett az akkor 17 éves Cesc Fabregas, aki fantasztikusan játszott.

Fabregas a Manchester United elleni meccsen Forrás: AFP/Jim Watson

"Fabregas úgy játszott, hogy Wenger meggondolta magát, már nem akart leigazolni. Nem esett jól, már beleéltem magam, hogy az Arsenal játékosa leszek. Vasárnap otthon ültem, késő estig vártam, hogy megcsörrenjen a telefon, de a várt hívás végül soha nem futott be. Másnap edzésre mentem, amikor hívtak, hogy keresett Dein, aki elmondta, hogy sajnálja, de a menedzser úgy döntött, nem kellek, mert ott van nekik Fabregas."

Michael Carrick a Tottenham játékosa lett Forrás: AFP/Odd Andersen

Carrick végül a városi rivális Tottenhamben kötött ki, két év múlva pedig a Manchester United csapatához igazolt, ahol mindent megnyert, amit lehetett, jelenleg José Mourinho egyik segítőjeként dolgozik.

Carrick Manchesterből vonult vissza és Mourinho segítője lett Forrás: AFP/Oli Scarff