Most egy ronda káromkodás miatt kaphat büntetést Mourinho

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho gestures during the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 6, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol futballszövetség (FA) vizsgálatot indít José Mourinho, a Manchester United menedzsere ellen, aki a Newcastle United elleni győztes bajnoki után nem tudott féket tenni a nyelvére.

A vizsgálat azt hivatott tisztázni, hogy mit mondott a portugál szakvezető, miután csapata kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re megnyerte a bajnoki mérkőzést szombat délután az Old Traffordon. Aki bármilyen latin nyelvet a legkisebb mértékben is beszél, annak nem volt titok, hogy Mourinho a lefújás után a kameráknak szánt monológjában elejtett legalább egy „puta”. azaz „k**va” kifejezést. A Mail Online nem is volt rest szerezni egy portugálul beszélő tolmácsot, aki megfejtette a tirádát, ami szabad fordításban így hangzik: „B****átok meg, rohadékok.”

Az üzenet a klubvezetésnek, elsősorban az Alexis Sánchez győztes gólját savanyú ábrázattal fogadó Ed Woodwardnak szólt, illetve a mérkőzés előtti napon megjelent hírnek, miszerint Mourinhónak mennie kell, bármit is játsszon a MU a NU ellen. Egy ilyen drámai győzelem után azonban lehetetlen egy edzőt kirúgni – ezt pontosan tudja mindkét fél.

Az FA mindenesetre vizsgálódik, és Mourinho bizton számíthat büntetésre, hiszen egyértelműen a kamerába mondta a becsmérlő szavakat. Jó esetben megússza pénzbüntetéssel, és ott lehet a kispadon a csapatára váró kőkemény sorozatban:

Bőven lesz alkalma a menedzsmentnek, hogy eltávolítsa, mert bármelyik mérkőzés elvesztése látszólag elegendő okot szolgáltathat a menesztésére. De lehet, hogy ok sem kell, hiszen mostanában úgyis mindenért José a hibás.

Ahogy barátom mondta ma reggel: ha holnap Londonban esni fog az eső, az is az én hibám lesz. Gond van a brexittel? Az én bűnöm. Mindenre fel kell készülnöm.

– kesergett Mourinho a Newcastle elleni győzelem után a BBC-nek nyilatkozva.