Vágólapra másolva!
Hiába morgott előre Carlo Ancelotti, a Napoli edzője, hogy az emlékezetes, 2017-es Real Madrid-Bayern után túl hamar küldték rá Kassai Viktort és csapatát a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-meccsre, az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc szerint tökéletesen működött a magyar csapat a BL egyik szerdai slágermeccsén.

A második kör egyik legnagyobb rangadóját, a Napoli-Liverpool meccset kapta Kassai a Bajnokok Ligájában, Bede Ferenc szerint pedig nem vallott szégyent a magyar csapat.

„Kassai Viktor és csapata jelenleg az UEFA top játékvezetői keret egyik legtapasztaltabb tagja. Nem véletlen, hogy újabb kiemelt mérkőzéssel térhetett vissza a Bajnokok Ligájában. Természetesen a hazai vezetőedző személyes megjegyzése is fokozta a játékvezetőre ható lelki nyomást, azonban az ő rutinjával ehhez már az elmúlt évtizedben hozzászokhatott” – kezdte az értékelést Bede, utalva ezzel Ancelotti nem éppen kedves megjegyzésére.

Kassai Viktor, amikor kellett, fegyelmezett a rangadón Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

„A mérkőzés végig szoros eredményt hozott, a játékosok pozitív viselkedése, Kassai Viktor fegyelmezési taktikája és az asszisztensek jó működése is hozzájárult az egész magyar játékvezetői csapat remek munkájához. Ne felejtsük el azt a döntő tényezőt, hogy a mérkőzés sikeres levezetéséhez nagymértékben hozzájárul, ha nincs kritikus szituáció a büntetőterületen belül, ami megállapítás a szerda esti rangadóra elmondható. A mérkőzés után Kassai Viktor és állandó segítői már az öltözőben nyugodtan mondhatták az UEFA játékvezető-ellenőr értékelése előtt, hogy jöhet a következő mérkőzés” – értékelt pozitívan Bede Ferenc.