A Haladás szurkolóinak elegük van a klublegenda Király Gáborból

Király Gábor, Haladás
Az első félidőben Király Gábor tartotta meccsben a Haladást
Vágólapra másolva!
Az edzőváltás sem segített a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatán, mert a Paks az NB I szombati játéknapján 2-1-re nyert a vasi székhelyen, így Horváth Ferenc vezetőedző vereséggel mutatkozott be. A Haladás jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán, a szurkolók pedig – nem először ebben az idényben – a klub kapuslegendája, Király Gábor ellen fordultak.

Amikor az NB I 6. fordulójában, augusztus 25-én az MTK 2-1-re nyert Szombathelyen, már lehetett hallani azokat a szurkolókat, akik Király helyett Rózsa Dánielt követelték a kapuba. Azóta a 8. fordulóban az újonc Kisvárda négyet rámolt be a Haladásnak és Királynak, a szombati 9. játéknapon pedig a Paks rúgott kettőt.

A paksiak egyenlítő gólját meg is mutatjuk, Király Gábor elég nagyot hibázott.

A Paks győzelme után nemcsak a stadionban tüntettek a szurkolók, hanem a Haladás szurkolói Facebook-oldalán is keményen bírálták Királyt.

Négy nappal a Paks elleni meccs előtt Király a Digisport reggeli műsorában nyilatkozott. Ebben az interjúban azt feszegette, hogy a nyáron több új játékos érkezett Szombathelyre, ezek a futballisták még nem tudtak beilleszkedni.

A több mint 8 perces interjúban Király saját felelősségét nem firtatta, igaz, erre vonatkozó kérdést egyáltalán nem is kapott. A Kisvárda ellen kapott négy gólját közhelyekkel intézte el ("minden mérkőzés más", "ez a foci", "mi sem szeretünk veszíteni", "menni kell tovább" kitételek hangzottak el.)

Csupán arra tett utalást, hogy - bár kikérik a vezetők a véleményét -, de semmiben nem ő dönt; mondjuk, ez furcsa is lenne.

A Haladás a következő fordulóban a Mezőkövesd otthonába látogat, majd a bajnok MOL Vidit fogadja. A 10. forduló után a válogatott Nemzetek Ligája mérkőzései miatt kéthetes szünet következik a bajnokságban, ez talán segíthet a nagy bajban lévő Haladáson.