Szombat a focimennyország napja

Horizontal CLOSE-UP
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) celebrates with teammate Juventus' Italian forward Federico Bernardeschi (L) during the Italian Serie A football match between Frosinone and Juventus Turin on September 23, 2018 at the Benito-Stirpe Stadium in Frosinone. / AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE
Vágólapra másolva!
Szombat déután minden topligára jut legalább egy rangadó. Csak győzzük nézni.

Angliában a még veretlen Chelsea fogadja a listavezető és eddig százszázalékos Liverpoolt a Stamford Bridge-en. A mérkőzés érdekessége, hogy a két csapat szerdán a Ligakupában is összecsapott, akkor a londoniak az utolsó negyedórában Emerson és Eden Hazard góljaival fordítottak és győztek.

Németországban az egyre jobb formába lendülő Leverkusen a Borussia Dortmunddal játszik, amely a hétközi Bundesliga-fordulóban hetet rúgott a Nürnbergnek és jelenleg két ponttal lemaradva a Bayern München mögött második a tabellán.

Az olasz calcio kedvelői örülhetnek a legjobban, hiszen délután 15 órától Roma–Lazio derbit rendeznek, majd rögtön utána következik is a Juventus–Napoli. A torinói klub eddig hatból hatot nyert, a Napoli is csak egyszer botlott (a Sampdoria ellen a harmadik fordulóban kapott ki 3–0-ra), ráadásul Cristiano Ronaldo korábbi mestere, Carlo Ancelotti ellen lép pályára.

A Juventus már most leszakíthatja magáról a Napolit Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Spanyolországban a Sevillától óriási pofont kapó Real Madrid az Atléticóval mérkőzik. A Realnak van miért visszavágnia, hiszen augusztusban az Európai Szuperkupa döntőjében 4–2-re kikapott városi riválisától. Nehezítő körülmény azonban, hogy három alapember (Isco, Marcelo, Dani Carvajal) játékára sem számíthat Julen Lopetegui vezetőedző.

Az egyetlen rossz hírünk, hogy az öt találkozóból kettőt (Liverpool–Chelsea, Leverkusen–Dortmund) egyidőben rendeznek (18.30) és a Juventus–Napoli is csak félórával kezdődik előbb.

Mi szóltunk előre!