Hátrányból nyert a Chelsea Liverpoolban, Hazard megint varázsolt

fbl Horizontal
Chelsea's Brazilian defender Emerson Palmieri is mobbed by teammates after scoring his team's first goal during the English League Cup third round football match between Liverpool and Chelsea at Anfield in Liverpool, north west England on September 26, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Szerdán újabb öt mérkőzéssel folytatódtak az angol Ligakupa küzdelmei. A játéknap legnagyobb rangadóját az Anfield Roadon vívta a Liverpool és a Chelsea, és bár Sturridge góljával a hazaiak vezettek, a csereként beálló Eden Hazard vezérletével fordítottak a londoniak, így ők jutottak a legjobb 16 közé.

Jürgen Klopp és Maurizoi Sarri is alaposan felforgatta a kezdőcsapatokat, túlnyomórészt mindkét oldalon a tartalékok, vagy a sérülésből éppen felépülő játékosok kaptak szerepet.

Willian (22) a liverpooli védők gyűrűjében Forrás: AFP/Paul Ellis

A Chelsea magabiztosan járatta a labdát és az első negyedóra végén már négy kaput eltaláló lövésnél jártak a vendégek. A legnagyobb lehetőség azonban csak ezután következett: Fabregas ugratta ki Moratát egy nagyszerű indítással, a spanyol támadó remekül vette át a labdát, ám a kifutó Mignolet bravúrral hárította a lövését, az éles szögből leadott ismétlés pedig

Az Anfiled közönsége a 31. percben egy emberként hördült fel, miután Nabi Keita Cahill szerelését követően elterült a tizenhatoson belül, ám a visszajátszásokból egyértelműen kiderült, hogy az angol hátvéd nem bántotta a guineait, így jól döntött Kevin Friend játékvezető, hogy nem ítélt büntetőt.Néhány perccel később viszont éppenséggel ítélhetett volna, ám Fabregas kezezésénél is néma maradt a sípja.

A félidő végén előbb Keita, majd Mané dolgoztatta meg Caballerót, az argentin kapus azonban előbbi lövésénél, majd utóbbi fejesénnél is a helyén volt, így az első félidőben nem született gól.

Daniel Sturridge akrobatikus mozdulattal szerzett vezetést a Liverpoolnak, de hiába Forrás: AFP/Paul Ellis

A második játékrész első percében azonban rögtön születhetett volna, Christensen ugyanis nemes egyszerűséggel kiugratta Daniel Sturridge-et, aki elvitte Caballero mellett a labdát - majd az üres kapu mellé gurított. A 60. percben viszont már nem tudott hibázni, Fabregas és Azpilicueta szerencsétlenkedett a tizenhatos előterében, el is veszítették a labdát, és bár Keita lövését még védte Caballero, Sturridge akrobarikus ismétlésénél már tehetetlennek bizonyult.

Bár Sarri a folytatásban beküldte Hazard-t és Kantét is, a Chelsea játékán ők sem tudtak igazán lendíteni, míg hazai oldalon Firmino és Henderson állt be.

Egy szabadrúgás után aztán némileg a semmiből, de egyenlítettek a vendégek: Hazard tekert középre, Barkley fejesére pedig bár leért Mignolet az alsó sarokba, a kipattanót Emerson a hálóba pofozta.

A góltól aztán annyira megjött a vendégek kedve, hogy gyorsan lőttek még egyet, Hazard elképesztő cselekkel bolondította meg a liverpooli védelmet, majd lőtte ki a hosszút.

Klopp beküldte Szalaht, de innentől a vendégek már nem engedték ki a vezetést a kezükből, így némi meglepetésre ők jutottak a legjobb 16 közé.

Ami a többi mérkőzést illeti, a West Ham nyolcat rúgott a negyedosztályú Macclesfieldnek, az Arsenal könnyedén verte a Brentfordot, míg a Nottingham ötgólos meccsen búcsúztatta a Stoke Cityt. A Tottenhamotthon játszott 2-2-t a Watforddal, majd büntetőkkel jutott a nyolcaddöntőkbe.

Eredmények:

Liverpool–Chelsea 1–2
Arsenal–Brentford (II.) 3–1
Nottingham Forest (II.)–Stoke City (II.) 3–2
West Ham United–Macclesfield Town (IV.) 8–0
Tottenham Hotspur–Watford 3–2 (büntetők után)