Vágólapra másolva!
A 21 éves Sallai Roland álomszerűen debütál a Bundesligában. Az első góljához alig hét percre volt szüksége, majd nem sokkal később egy büntetőt is kiharcolt a Freiburgnak. Ezt követően a 41. percben le kellett jönnie a pályáról, ugyanis fejsérülést szenvedett. Szerencsére a 10-szeres magyar válogatott támadónak nincs komoly baja, így semmi akadálya, hogy kedden pályára lépjen a Schalke elleni bajnoki mérkőzésen. Sallai a Nemzeti Sportnak adott interjúban beszélt a debütálásról, a beilleszkedésről, és elmondta, hogy továbbra is az az álma, hogy egy napon a Real Madrid játékosa legyen.

A sérülésről

„Arra emlékszem, hogy a wolfsburgi játékos vállának ütköztem fejjel, és az biztos, hogy az ellenfél nem fogta vissza magát.

– mondta a Nemzeti Sportnak Sallai Roland, akit nemrégiben a ciprusi bajnok APOEL-től szerződtetett a német élvonalbeli egyesület.

Sallai Rolandot le kellett cserélni a Wolfsburg elleni mérkőzésen Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Fabian Simons

A környezetváltozásról

„Elismerem, a tenger valóban hiányzik. Imádtam Cipruson élni, de nem turista vagyok, hanem – vágyaim és álmaim szerint – profi futballista. Különben Freiburg is gyönyörű, a kedvesemmel már sétáltunk a belvárosban, valamelyest feltérképeztük a környéket. Igaz, még szállodában lakunk, de már sikerült kiválasztanunk egy gyönyörű környezetben lévő lakást, néhány napon belül meglesz a saját otthonunk.”

A beilleszkedésről

„Nagyjából két hete dolgozom együtt a freiburgi csapattal, de már az első napon érezhettem: az edzések ritmusa és tempója – ahogy ön is fogalmazott – sokkal gyorsabb, pörgősebb, még a tréningeken sincs idő totyogni, háromszor átgondolni, hogy az ember hová passzol, merre indul a labdával vagy anélkül.

Mindenki tudja a feladatát, a helyét, és mindenki tisztában van vele – játékos, edző, pályamunkás –, hogy a fizetéséért a lehető legtöbbet várják tőle.”

Dzsudzsák Balázsról

„Azt mondom, hogy Dzsudzsák Balázsra nagy szüksége van a magyar válogatottnak, akár a bal szélen játszik, akár a jobb oldalon. Bízom benne, hogy vele együtt is futballozhatok majd” – hangsúlyozta Sallai, aki a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen Dzsudzsák Balázs posztján volt a mieink egyik legjobbja.

Sallai Roland történelmi bravúrral mutatkozott be a Bundesligában Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/ Fabian Simons

Álmai csapatáról

„Amikor az APOEL-lal a Real Madrid ellen játszottunk Bajnokok Ligája-meccset, azt nyilatkoztam, egyszer szeretnék a Realban futballozni. Erről nem vagyok hajlandó letenni, ez a vágy dolgozik bennem, és minden nap hajt. Amolyan dopping ez nekem. Különben itt nincs szükség plusz motivációra, hiszen amikor edzésünk van, reggel fél kilencre megyünk ki a pályára, és ott vagyunk kora délutánig, annyi a plusz program: kondizás, videózás, külön gyakorlás, a stadion mellett van egy minden igényt kielégítő edzőközpont. A Freiburg hazai meccsén egyébként rendszerint telt ház van, huszonötezer néző szurkol.”

A Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburg kedden este 20.30-tól a nullapontos Schalkét fogadja a Bundesliga 5. fordulójában.