Ha Ronaldo kiállítása hiba volt, akkor mit mondjunk erre a piros lapra?

Libertadores 2018, Boca Juniors X Cruzeiro 62
Buenos Aires - 19/09/2018 - Libertadores 2018, Boca Juniors X Cruzeiro - Boca Juniors player andres disputed bid with Cruzde player during a match at La Bombonera Stadium for the championship Copa Libertadores 2018. Photo: Pedro Vale / AGIF
Vágólapra másolva!
A Libertadores-kupában az argentin Boca Juniors és a brazil Cruzeiro meccsén egészen megdöbbentő piros lapot osztott ki a játékvezető.

A rendszerint túlfűtött hangulató argentin-brazil kupameccsekhez képest a két együttes összecsapása egészen békés mederben zajlott. A paraguayi Eber Aquinónak csak három sárga lapot kellett felmutatnia, ezek közük kettőt a mérkőzés utolsó perceiben. A játékvezető ugyanakkor kiosztott egy pirosat is, amit viszont jobban tette volna, ha inkább a zsebében hagy. A 75. percben a Cruzeiro játékosa Dedé érkezett nagy lendülett egy beadásra, de Andrada kapus jó ütemben elöklözte a labdát, így brazil az ő arcába fejelt bele. Nem volt szép, de szándékos még annyira sem.

Míg a Bajnokok Ligájában nincs videobíró, addig a dél-amerikai sorozatban használják, de nem hozza az elvárt eredményt. Aquino játékvezető visszanézte az esetet, majd úgy látta, hogy Dedé megérdemli a piros lapot.

Szavazzon!

Járt a piros lap Dedének?