Az Európa-bajnoksághoz igazítanák a Copa Americát

Copa América
Futbol, Argentina v Chile. Copa America Centenario 2016. La seleccion chilena, celebra con el trofeo de la Copa America Centenario tras la victoria contra Argentina en el estadio Met Life de Nueva Jersey, Estados Unidos. 26/06/2016 Mexsport/Photosport********** Football, Argentina v Chile. Copa America Centenario Championship 2016. Chile's Team celebrates the Copa America Centenario Championship title after winning against Argentina at the Met Life stadium in New Jersey, USA. 26/06/2016 Mexsport/Photosport
Vágólapra másolva!
A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) módosítani szeretné a versenynaptárát, hogy a kontinenstornája, melyet hagyományosan a világbajnokság utáni évben rendeznek, 2020-tól ugyanabban az évben legyen, mint az Európa-bajnokság.

Alejandro Domínguez, a dél-amerikai kontinentális szervezet paraguayi elnöke jelezte: a nemzetközi szövetség (FIFA) felé már meg is fogalmaztak egy kérvényt, melyben kérik a hozzájárulást, hogy a Copa Americák páros években lehessenek. Ezek a tornák szerepelnek a FIFA versenynaptárában, ezért a nemzetközi szövetség jóváhagyása szükséges a módosításhoz.

Az Európa-bajnoksággal egy évben rendeznék a Copa Américát Forrás: PHOTOSPORT/MEXSPORT/PHOTOSPORT/Mexsport/Photosport

A változtatással azt szeretnék elérni, hogy az Európában futballozókat könnyebben engedjék el klubjaik. A következő Copa Americát 2019. június 14. és július 7. között rendezik Brazíliában. A tornán részt vevő játékosok emiatt klubjaikban késve tudják majd megkezdeni a felkészülést a következő idényre.

Két éve kivételesen egy évben volt az Eb és a Copa América, mert akkor ünnepelte százéves fennállását a CONMEBOL. A tornát az Egyesült Államokban rendezték, a 16-os mezőnyben a dél-amerikaiak mellett az észak- és közép-amerikai zónából (CONCACAF) hat csapat vett részt.
A jövő évi Copán Japán és Katar lesz ott meghívottként.