Vágólapra másolva!
Az OTP Bank liga 8. fordulója a szezon egyik legnagyobb meglepetését tartogatta, ugyanis az addig utolsó helyen álló Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte a címvédő, Európa-liga csoportkörös MOL Vidit. A 102 percig tartó mérkőzést sok emlékezetes jelenet tarkította, igaz, a legfontosabbak közül egyik sem volt olyan, amit egy futballszurkoló szívesen lát.

A mérkőzés 70. percében Boban Nikolov kórházpassza után csúnyán összefutott a PAFC játékosa, Dejan Trajkovski és a Vidi kapusa, Kovácsik Ádám. Utóbbi húzta a rövidebbet, kis időre elveszítette az eszméletét, végül ápolás után nyakmerevítővel, hordágyon kellett levinni a pályáról.

Csapata szombaton késő este adott tájékoztatást a 27 éves kapus állapotáról a klub honlapján:

tájékoztatott dr. Kovács Tibor csapatorvos.

Az eset miatt (is) végül 102 percig tartott a találkozó, melynek utolsó momentuma Marko Scsepovics kihagyott tizenegyese volt, amivel a PAFC meg tudta tartani egygólos előnyét. Közvetlenül a lefújás után azonban elszabadultak az indulatok, a két héttel ezelőttig MOL Vidi-, a mérkőzésen már Puskás Akadémia-játékos Varga József főszereplésével.

A korábbi válogatott középpályás így mesélt az esetről új csapata honlapjának, a pfla.hu-nak:

„Furcsa körülmények között távoztam a klubtól, nem is tudtam elköszönni senkitől, akitől szerettem volna. Érzelmekkel telve játszottam ezt a mérkőzést, magamnak, a csapatnak, a stábnak és szeretteimnek is bizonyítani akartam. A meccs végéig meg tudtam tartani a hidegvéremet, nem ültem fel a provokációnak, az pedig ösztönös reakció, ha látom, hogy támadják a csapatomat, akkor védem a sajátomat.