Nem éheznek a spanyol bajnokság focistái

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring a goal during the Spanish league football match between Barcelona and Alaves at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 18, 2018. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A spanyol liga nyilvánosságra hozta az első- és másodosztályú klubok fizetési listáját a 2018/2019-es szezonra.

A listát a Barcelona vezeti, amely 633 millió eurót fizet ki a játékosoknak. Nagy riválisa, a Real Madrid 66,5 millióval lemaradva követi – ez egyébként nem meglepő, az utóbbi években jellemző, hogy a katalánok sokkal többet költenek bérekre. A Real korábban a játékosvásárlásra fordított embertelen pénzmennyiséggel lógott ki a sorból, de amióta Zinédine Zidane a sarokba ültötte Florentino Pérez klubelnököt, a kifizetett összegek is racionalizálódtak.

Ennyit költenek fizetésekre a spanyol első- és másodosztályban Forrás: laliga.es

A két nagyot az Atlético Madrid követi jócskán lemaradva (293 millió), ami azért is érdekes, mert az Európai Szuperkupa előtt a Marca napilap kiszámolta, hogy először a történelemben, az Atlético kerete értékesebb, mint a Realé. Ezt figyelembe véve kijelenthető, hogy valamit nagyon jól csinálnak Madrid piros-fehér felében.

Százmillió fölött költ még a Bajnokok Ligájába visszatérő Valencia, és az Európa Ligában érdekelt Sevilla, Villarreal páros. A sor végén az első élvonalbeli szezonját játszó Huesca és a Valladolid található – utóbbi csapat részvényeinek 51 százalékát a brazil Ronaldo birtokolja.