Társoldalunk:

Guardiola Barcelonában akarja befejezni edzői pályafutását

2018.09.14. 16:49

A jelenleg a Manchester Citynél dolgozó Pep Guardiola ott szeretné befejezni edzői pályafutását, ahol elkezdte. Barcelonában.

Guardiola 2007-ben a Barcelona B-nél kezdett edzősködni a spanyol harmadosztályban, majd egy évvel később átvette a felnőtt csapatot. Négy év alatt 14 trófeát nyert a katalánokkal, közte két Bajnokok Ligáját és három bajnoki címet. Dolgozott a Bayern Münchennél, 2016 óta pedig a Manchester Cityt irányítja, amellyel tavaly szinte minden létező rekordot megdöntött a Premier League-ben.

Guardiola 2016 óta a Manchester City edzőjeForrás: AFP/Lindsey Parnaby

Guardiola korábban úgy nyilatkozott, hogy edzőként sohasem fog visszatérni a Barcelonához, ám a Jorge Valdanóval készített interjújában már arról beszélt, hogy pályafutása végén szívesen dolgozna fiatalokkal, erre pedig a La Masía utánpótlás-akadémia a legjobb hely. „Ott akarom befejezni, ahol elkezdtem – mondta a korábbi Real Madrid-játékos műsorában. – Az utolsó állomáshelyem Barcelona lesz, és a La Masía."

Guardiola maga is a La Masíán kezdte játékos pályafutását, majd végigjárva a ranglétrát 1990-ben mutatkozott be a Barcelona felnőtt csapatában, Johan Cruyff irányítása alatt.