Neymar és Mbappé a lelátóról nézte a PSG fölényes bajnoki győzelmét

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) and Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar sit in the tribunes during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Saint-Etienne (ASSE) at the Parc des Princes stadium in Paris on September 14, 2018. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Az esélyeknek megfelelően a Paris Saint-Germain hazai pályán 4–0-ra győzött a St-Étienne ellen a francia bajnokság ötödik fordulójában, ezzel továbbra is százszázalékos.

A Liverpool elleni Bajnokok Ligája-találkozó előtt Thomas Tuchel vezetőedző pihentetés céljából kihagyta a keretből Neymart és Kylian Mbappét. A St-Étiennél többször (tízszer) senki nem nyert aranyérmet Franciaországban, de a rekordbajnok most már hosszú évek óta nem tud beleszólni a nagyok dolgába, így a PSG-re legnagyobb sztárjai nélkül sem várt komoly próbatétel.

A vendégek nem játszottak alárendelt szerepet, de mindössze 22 percig bírták kapott gól nélkül. Ekkor Marco Verratti ugratta ki Julian Draxlert, aki átfejelte a labdát a rossz ütemben kilépő kapus fölött.

Mbappé és Neymar kimaradt a St-Étienne elleni meccskeretből Forrás: AFP/Franck Fife

A második félidő elején eldőlt a meccs, amikor Edinson Cavani buktatása miatt a bíró tizenegyest ítélt. Neymar hiányában nem volt kérdés, hogy a labda mögé az uruguayi csatár áll oda, aki magabiztosan lőtt a bal alsó sarokba. Cavani egyébként a hatékony futballista mintapéldánya idén, eddig mind a három kaput eltaláló lövéséből gól lett.

A 76. percben Ángel Di María is betalált, a 4–0-s végeredményt pedig a szünetben csereként beállt 19 éves Moussa Diaby állította be.

Öt forduló után a PSG százszázalékos és vezeti a tabellát, az első bajnoki vereségét elszenvedő St-Étienne a tizenkettedik.

Összefoglaló itt.