Társoldalunk:

CR beteges megszállottságáról beszélt az egykori csapattárs

2018.09.14. 15:49

Cristiano Ronaldo vágya, hogy a világ legjobb futballistája legyen, megszállottá tette őt – állítja a portugál egykori klubtársa, Carlos Tévez.

„Kilenckor kezdődött az edzés. Aznap egy órával korábban érkeztem, de ő már ott volt. Ha fél nyolcra megyek, akkor is ott lett volna – mesélte Tévez, aki 2007 és 2009 között játszott együtt Ronaldóval a Manchester Unitedben. – Azt kérdeztem magamtól: hogy tudnék megszabadulni ettől a fickótól? Az egyik nap hatra mentem, de már akkor is ott volt. Álmos volt ugyan, de ott volt."

Ronaldo és Tévez 2008-ban Bajnokok Ligáját nyert a ManUniteddelForrás: AFP/Hassan Ammar

A jelenleg az argentin Boca Juniorsban futballozó 34 éves támadó azt is elárulta, hogy az edzés végeztével Ronaldo útja mindig a konditerembe vezetett. „Ez egy megszállottság nála, mindig mindenben a legjobb akar lenni."

Tévez azon kevés focisták egyike, akinek megadatott, hogy Ronaldo és Lionel Messi csapattársa is legyen. A kettejük közti különbséget érzékeltetvén, Messi edzésmunkájáról is ejtett néhány szót. „Sohasem láttam őt a konditeremben, sem igazán keményen edzeni. Minden természetes volt számára, csak a tizenegyeseket gyakorolta néha."

Tévez 2015-ben vonult vissza az argentin válogatottól, amelynek színeiben 76 mérkőzésen lépett pályára és 13 gólt szerzett.