A világjáró holland tréner hazájában vállalt átmeneti munkát

Advocaat
The Netherlands' head coach Dick Advocaat looks on during the 2018 FIFA World Cup qualification football match between the Netherlands and Bulgaria in Amsterdam on September 3, 2017. / AFP PHOTO / JOHN THYS
Vágólapra másolva!
Dick Advocaat lesz a holland bajnokság élvonalában szereplő FC Utrecht vezetőedzője.

Az Algemeen Dagblad szerdai beszámolója szerint a vasárnapi bajnoki mérkőzésen még nem a 70 éves tréner irányítja a csapatot, őt hétfőn mutatják be a klubnál, és akkor tartja első edzését is, majd jövő vasárnap a Feyenoord elleni találkozón mutatkozik be a kispadon. Elődjét, Jean-Paul de Jongot nyolc hónap után menesztették.

Advocaat csak ideiglenesen irányítja az Utrechtet Forrás: AFP/John Thys

Advocaat az előző idényben nem tudta benntartani az élvonalban a Sparta Rotterdam együttesét, és nyáron úgy tűnt, hogy visszavonul. Az FC Utrecht ajánlatára a többi között azért mondott igent, mert a város közel van a lakhelyéhez, másrészt az 1983/84-es szezonban maga is játszott a csapatban.

A vezetőség csupán átmeneti megoldásként tekint Advocaatra, és a következő idény kezdetéig igyekszik megtalálni azt az edzőt, aki hosszabb távra megoldást jelenthet a klubnak.

Dick Advocaat korábban többek között Hollandia, az Egyesült Arab Emírségek, a Koreai Köztársaság, Belgium, Oroszország és Szerbia válogatottjának szövetségi kapitánya volt, illetve a PSV Eindhoven, a Rangers, a Borussia Mönchengladbach, a Zenit, az AZ Alkmaar, a Sunderland és a Fenerbahce együttesét irányította.

Az FC Utrecht egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel kezdte a holland bajnokság új idényét.