Felfüggesztett börtön és 750 ezer euró a Real-játékos büntetése

Real Madrid v Atletico Madrid - UEFA Super Cup 2018 NurPhoto General NEws SPORT Soccer Soccer Match August 15 2018 15th August 2018 Tallinn - Estonia Atletico Madrid Real Madrid COMMEMORATION UEFA Super Cup Super Cup Match Competition MATCH PLAYER SOCCER
Marcelo of Real Madrid during the UEFA Super Cup match between Real Madrid and Atletico Madrid on August 15, 2018 at Lillekula Stadium in Tallinn, Estonia. (Photo by Mike Kireev/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Alkut kötött a spanyol állami ügyészséggel a Real Madrid négyszeres Bajnokok Ligája-győztes brazil balhátvédje, Marcelo.

E szerint az adót csalt Marcelo négyhónapos felfüggesztett börtönt és 750 ezer eurós pénzbüntetést kapott.

Marcelo 19 éves kora óta játszik a Real Madridban Forrás: NurPhoto/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev

A 30 éves játékos 2013-ban a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét (körülbelül 490 ezer eurót) nem jelentette be. Most a 490 ezer eurón túl az összeg 40 százalékát is ki kell fizetnie, ami a késedelmi kamatokkal együtt eléri a 750 ezret.

A börtön miatt nem kell aggódnia, a spanyol jogszabályok szerint a két évnél rövidebb büntetéseket felfüggesztik, ha az illető büntetlen előéletű.

Nem Marcelo az egyetlen Real-játékos, akit adócsaláson kaptak: korábban Cristiano Ronaldo, Ángel Di María és Luka Modric is hasonló vétség miatt állt bíróság elé.

Átláthatatlan adórendszert játszanak ki a La Liga rosszfiúi

Az utóbbi időben egyre-másra derülnek ki a Spanyolországban futballozó játékosok adóügyei, elég csak Lionel Messire vagy Cristiano Ronaldóra gondolni. Abban még a szakértők között sincs egyetértés, hogyan is kell értelmezni a hatályban lévő törvényeket, de a Barcelona és a Real Madrid sztárjai esetében nem csupán félreértésről van szó, hanem tudatos adómegkerülésről, amit különböző offshore cégeken keresztül intéznek.