A görögöknek csak az számít, hogy pontot szerezzenek Budapesten

Cyprus - Greece fbl Horizontal
Greece's forward Konstantinos Mitroglou celebrates his equalising goal during their World Cup 2018 qualifying Group H football match between Cyprus and Greece at the NEO GSP Stadium in Nicosia on October 7, 2017. / AFP PHOTO / SAKIS SAVVIDES
Vágólapra másolva!
Michael Skibbe, a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint két azonos képességű csapat találkozik kedden este a Groupama Arénában, ahol a magyarok ellenfelei lesznek a Nemzetek Ligája második fordulójában.

A német szakember hétfő este a mérkőzés helyszínén tartott sajtótájékoztatón hozzátette, szükségük lenne a három pontra, de a legfontosabb, hogy ne szenvedjenek vereséget. Kiemelte, a csoportban viszonylag kiegyenlítettek az erőviszonyok, ezért nagyon szoros meccsre számít.

A görögök az észtek 1-0-ás legyőzésével kezdték az új sorozatot, Michael Skibbe szerint a finnek otthonában 1-0-ás vereséget szenvedett magyar válogatott nagyobb játékerőt képvisel, mint szombati riválisuk.

Michael Skibbe nem lenne szomorú egy döntetlen után Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Angelos Tzortzinis

Az észtek elleni összecsapáson megsérült Konsztantinosz Mitrogluról szólva azt mondta, a bokájára kapott egy rúgást a támadó, de egyelőre úgy tűnik, nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen.

A csapatkapitány Vaszileosz Toroszidisz arról beszélt, nem igazán lepte meg a magyarok finnországi veresége, ugyanis a mai futballban minden idegenbeli mérkőzés nagyon nehéz. Hozzátette, ezért is lesz nehéz dolguk kedden, ráadásul a magyarok számára élet-halál kérdés a győzelem.

Az MTI érdeklődésére hozzátette, természetesen elemezték már a magyar válogatottat, de nem szeretné elárulni, mely pontjain sebezhető Marco Rossi együttese.

Sok magyar helyzet, biztató játék, de vereség a finnek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott megkezdte szereplését a Nemzetek Ligájában, Marco Rossi csapata Tamperében, Finnország ellen vívta első mérkőzését. A találkozón mindössze egy gól döntött, ezt Pukki szerezte a 7. percben, így vereséggel kezdtünk. Jövő héten Görögország ellen lehet javítani.

Az Olimpiakosz futballistája elmondta, jó csapattal találkoznak majd kedden, a gárda gerincét továbbra is a 2016-os Európa-bajnokságon nyolcaddöntős együttes adja.

Toroszidisz sajnálatosnak nevezte, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg az összecsapást, hiszen ők maguk is "forró hangulatú" mérkőzésekhez vannak szokva hazájukban.

A Groupama Arénában 20.45-kor kezdődő összecsapást zárt kapuk mögött rendezik az Európai Labdarúgó Szövetség büntetése nyomán, amelyet még a románok elleni 2015-ös Európa-bajnoki selejtezőn történtek miatt szabott ki.