Neymar toporgós tizenegyese döntötte el az USA-Brazília meccset

Partida entre Estados Unidos e Brasil, amistoso internacional em Nova Jersey
Neymar Jr. of Brazil during match against the United States, international friendly at the MetLife Stadium in the city of East Rutherford in the United States the night of this Friday, 07 (PHOTO: VANESSA CARVALHO/BRAZIL PHOTO PRESS)
Vágólapra másolva!
Roberto Firmino és Neymar góljával a brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-0-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát New Jersey-ben.

Az oroszországi világbajnokság negyeddöntőjében Belgium ellen elszenvedett 2-1-es vereség óta először lépett pályára a brazil válogatott. Jó érzékkel választottak ellenfelet, hiszen egy 1998-ben elszenvedett vereség óta az utóbbi tíz mérkőzésükön mindannyiszor legyőzték a Team USA-t.

A végkimenetel ezúttal is egyértelmű volt: a brazilok egy Douglas Costa–Roberto Firmino együttműködés révén már a 11. percben megszerezték a vezetést, és, ahogy előtte, úgy ezt követően is folyamatos nyomás alatt tartották a világbajnokságról 1990 óta először lemaradó, újjáépülőben lévő amerikai csapatot.

A 39. percben a Columbus Crew kapusa, Zack Steffen még megmentette a góltól a hazaiakat, amikor védte Fabinho próbálkozását, percekkel később azonban már esélye sem volt hárítani Neymar toporgós tizenegyesét.

91. válogatott fellépésén ez volt Neymar 58. gólja a válogatottban, azaz már csak négy találatra van a brazil örökranglista második helyén álló Ronaldótól (62.), de a csúcstartó Pelé 77 gólja sincs tőle beláthatatlan távolságra.

A brazilok fölényét jól mutatja, hogy kapusuknak, Alisson Beckernek a 77. percben kellett először védenie.

Neymarék még egy kicsit elidőznek az Egyesült Államokban, ahol szeptember 12-én El Salvadorral is megmérkőznek.