Könnyed győzelemmel kezdett a sztárok nélküli új argentin válogatott

Horizontal panoramic
Argentina's Giovani Lo Celso (centre R) vies for the ball with Jose Contreras of Guatemala during their international friendly football match at Los Angeles Coliseum in Los Angeles, California on September 7, 2018. Argentina beat Guatemala 3-0. / AFP PHOTO / Frederic J. BROWN
Vágólapra másolva!
A világbajnokság után alaposan átalakított argentin labdarúgó-válogatott egy Guatemala elleni 3-0-s győzelemmel kezdte meg a visszakapaszkodást a legjobbak közé.

A nyári oroszországi világbajnokságtól a legjobb tizenhat között a később győztes Franciaország ellen búcsúzó (3-4) argentin válogatottnál óriási felfordulást hozott a bűn rosszul sikerült világbajnokság. Mennie kellett Jorge Sampaoli szövetségi kapitánynak, a helyére kinevezett Lionel Scaloni pedig megköszönte a keret legnagyobb sztárjainak addigi munkáját, és első keretébe nem kapott meghívót Gonzálo Higaín, Ángel Di María, Sergio Agüero, Marcos Rojo, Nicolas Otamendi és Ever Bánega sem. Lionel Messi volt az egyetlen, aki maga dönthette el, hogy vállalja-e a további szereplést a nemzeti csapatban.

A Guatemala elleni Los Angeles-i mérkőzésen pedig még azok a sztárok - Mauro Icard, Paulo Dybala - sem léptek pályára, akik megúszták a nagy tisztogatást. Így nézett ki a kezdő tizenegy:

De nagy gondot persze ez sem okozott a közép-amerikai csapat ellen: az első félidő második felében szűk húsz perc alatt - a 27. és a 44. perc között - lőtt három góllal elintézték Guatemalát. Először Gonzalo Martínez értékesített egy büntetőt, majd Giovanni Lo Celso és Giovanni Simeone is betalált. Utóbbi két gól ráadásul egészen szépre is sikerült.

Ez volt Lo Celsoé:

Ez pedig Simeonéé:

Az argentinok nem mennek haza a meccs után, ugyanis vár még rájuk két találkozó, ahol már élesebb megvilágításba kerül, hogy mire is lehet képes az új válogatott igazán komoly riválisok ellen: szeptember 12-én New Jersey-ben ugyanis Kolumbia, majd négy nappal később a szaúd-arábiai Dzsiddában Brazília lesz az ellenfelük.