A debütáló kapus mentette meg a vereségtől a világbajnok franciákat

fbl Horizontal
France's goalkeeper Alphonse Areola (R) saves a shot by Germany's forward Marco Reus (2L) during the UEFA Nations League football match Germany against France on September 6, 2018 in Munich, southern Germany. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Vágólapra másolva!
A német válogatott két totál ellentétes félidőt játszva gól nélküli döntetlent ért el a világbajnok franciák ellen a Nemzetek Ligája A-divíziójában.

A két csapat kioltotta egymást, a németek támadgattak, de fölényt nem tudtak kiharcolni, egy gyengécske Timo Werner lövést leszámítva egyáltalán nem voltak veszélyesek a kapura az első 45 percben. A franciák támadásai már a tizenhatos előterében elakadtak, ezért főleg beadásokból éltek. A 36. percben N'Golo Kanté középre adását Olivier Giroud fejelte a bal sarok irányába, de Manuel Neuer leért és védett. Ezen kívül még a meccsen gyakorlatilag csak sarokkal labdához érő Kylian Mbappénak volt egy szabadrúgása, amit a Bayern München kapusa könnyedén vett ölbe.

Mbappé csak látványos volt, hatékony nem Forrás: AFP/Franck Fife

A második félidő nagyobb tempóban kezdődött, ami elsősorban a felbátorodó franciáknak volt köszönhető. Az 50. percben Antoine Griezmann teljesen zavartalanul lőtt a tizenhatos vonaláról, Neuernek csak másodjára sikerült megfognia a labdát. A németek játékából hiányzott az ötlet, a sebesség, egyedül Werner elfutásai okoztak kellemetlen pillanatokat a francia védelemnek. A 65. percben sikerült végigvinniük egy kontrát, Matthias Ginter passza után Marco Reus lőtt kapura kapásból. A francia válogatottban ma debütáló Alphonse Areola épphogy védeni tudott.

Innentől kezdve a kapus pillanatai jöttek. Előbb Mats Hummels lövését védte, majd pár perccel később Ginter közeli fejesét ütötte ki bravúrral. A németek ekkor már egyértelműen uralták a meccset és gólokkal vezethettek volna, ha nincs Areola.

Az utolsó negyedórában egyik csapat előtt sem adódott lehetőség a gólszerzésre (mondjuk a 92. percben Antonio Rüdigernek majdnem sikerült öngólt rúgnia), így maradt a 0–0, aminek – látva a második félidőt – a franciák örülhetnek jobban.

Eredmények, Nemzetek Ligája
Németország–Franciaország 0–0
Csehország–Ukrajna 1–2
Wales–Írország 4–1
Norvégia–Ciprus 2–0
Szlovénia–Bulgária 1–2
Kazahsztán–Grúzia 0–2
Örményország–Liechtenstein 2–1
Gibraltár–Macedónia 0–2
Lettország–Andorra 0–0